Hokej

Barani v Prešove nebodovali: Nepomohol ani gól v poslednej minúte

Hokejisti HC GROTTO Prešov zvíťazili v piatkovom domácom zápase 12. kola Tipos extraligy nad HC ´05 Banská Bystrica 2:1.

Ilustračný obrázok k článku Barani v Prešove nebodovali: Nepomohol ani gól v poslednej minúte
Zdroj: TASR/František Iván

Už v 1. minúte mohol Šoltés otvoriť skóre, ale chybu obrancu Bakalu nepotrestal, keď jeho únik zmaril brankár Bespalov. Ten bol veľká prekážka pre „baranov“, ktorí mali v prvej tretine hernú prevahu, ale bez gólového efektu. Prvý vzájomný zápas sa skončil gólovo úrodným víťazstvom domácich 5:4, no tentoraz si tímy dávali väčší pozor na defenzívu.

Bezgólové skóre vydržalo do 34. minúty. V nej domáci obranca Rajnoha využil presilovku, v ktorej prestrelil brankára Belányiho – 1:0.

Bespalov bol veľká prekážka pre hostí aj v tretej tretine. Domáci v nej hrozili najmä z brejkov, dve sľubné šance nevyužil Sýkora. V 56. minúte zvládol brankár domácich aj neprehľadnú situáciu a krátko nato sa hostia odhodlali k hre bez brankára. V nej sa prvým gólom v sezóne prezentoval domáci útočník Nauš, ktorý upravil na 2:0. Bespalov dostal v tretej tretine dva osobné tresty na 10 minút a po druhom sa pre neho zápas skončil. Do bránky nastúpil Petrík, ktorého hostia prekonali v 60. minúte, keď presilovku využil Ihnačák, no už len znížil.

Podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM