Peter Handzuš Hokej

Barani v Poprade nezvládli predĺženie

Hokejisti Banskej Bystrice prehrali v piatom semifinálovom stretnutí Slovnaft extraligy s Popradom pod Tatrami 4:3 pp, a v sérii prehrávajú 3:2 na zápasy.

HK Poprad – HC'05 Banská Bystrica 4:3 pp (2:3, 0:0, 1:0 – 1:0)

Góly: 5. J. Brejčák (Suchý, Škovira), 9. Kuľha (Suchý, Škovira), 43. Svitana (Mlynarovič, Wanvig), 66. Svitana (Klouda) – 13. Hudec (Cebák), 14. Hvila (Bambúch, Tománek), 18. Lažo (Hudec, Šechný). Rozhodovali: J. Konc, P. Grečko – Novák, Stano, vylúčení: 6:6, navyše: Kolba (B. Bystrica) 10. minút za nešportové správanie+DKZ, Škovira (Poprad) 10. minút za filmovanie + 10. minút za nešportové správanie, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, striedania: 9. Fedor (B. Bystrica) namiesto Šimonoviča, 18. Melicherčík (Poprad) namiesto Lipovského, 61. Šimonovič (B. Bystrica) namiesto Fedora, 4404 divákov
/stav série: 3:2/

Zostavy a striedania:
Poprad: Lipovský (18. Melicherčík) – J. Brejčák, Suchý, Jasečko, D. Brejčák, Kramár – Škovira, Lundberg, Kuľha – Kroták, Klouda, Rapáč – Kopecký, Svitana, Wanvig – Vandas, Mlynarovič, Paločko

Banská Bystrica: Šimonovič (9. Fedor – 61. Šimonovič) – Cebák, Cuník, Biro, Kolba, Kubka, Bambúch, Vantroba, Bendík – Lažo, Hudec, Weissmann – Tománek, Hlinka, Hvila – Paľov, Šechný, Sýkora – Rumpel, Češík, Kútny

Hostia pricestovali do Popradu ofenzívne naladení, ale oslabená popradská defenzíva dokázala sprvoti odolávať. V 5. minúte sa však domáci dostali do vedenia, keď sa počas presilovej hry presadil medzi trojicou brániacich hráčov obranca Ján Brejčák – 1:0. O štyri minúty sa situácia zopakovala a Šimonovič inkasoval po nahodenom puku Kuľhu od modrej čiary. Do bránky sa postavil Fedor a ten si do konca prvej tretiny udržal čisté konto. Bystričanov naštartoval po nervóznom začiatku gól Hudeca, ktorý v 13. minúte v hre štyroch proti štyrom prekonal Lipovského po peknej sťahovačke – 1:2. Po návrate Hlinku z lavice hanby dokázal ešte v skrátenej presilovke vyrovnať Hvila, ten sa najlepšie po nahodenom puku zorientoval pred bránkou hostí a zadovkou ho poslal do siete. Otrasení „kamzíci“ pôsobili chaotickým dojmom a dve minúty pred koncom prvej dvadsaťminútovky inkasovali opäť v oslabení po tretíkrát. Hudec nabil Lažovi a ten strelou takmer od modrej čiary vyhnal Šimonoviča z bránky – 2:3.

Na začiatku druhej tretiny pokračovali hostia v útočnej snahe, Melicherčík však odolával. Hra sa postupne vyrovnala a Popradčania začali mať optickú a streleckú prevahu. V 28. minúte sa dostal medzi kruhy Vandas, no s jeho dobrým zakončením si Fedor dokázal poradiť. „Barani“ pozorne bránili, vyrážali do rýchlych brejkov, ale zadáci súpera boli pozorní. V závere druhej časti si domáci zahrali takmer pol minútovú presilovku piatich proti trom, nič z nej však nevyťažili a tak diváci v popradskej aréne gól v druhej časti nevideli.

Vstup do záverečného dejstva vyšiel lepšie „kamzíkom“. Suchý zachytil puk v útočnom pásme, následne sa dostal na hokejku Svitanu, ktorý rýchlym zakončením bez väčších problémov vyrovnal na 3:3. V ďalšom priebehu si obidve mužstvá dávali pozor najmä v defenzíve a čakali na chybu súpera. Napriek ojedinelým príležitostiam mohli bližšie k víťazstvu domáci, ale Fedor za výdatnej pomoci svojich obrancov neinkasoval.

V riadnom hracom čase sa nerozhodlo a tak prišlo na rad predĺženie. V ňom sa dostal do dobrej príležistosti Kuľha, na druhej strane Tománek a Kubka. Napokon rozhodol domáci Svitana, ktorý zoči-voči Šimonovičovi nezaváhal.

Text + foto: TASR

Barani v Poprade nezvládli predĺženie
1
Galéria
0322_pp-bb
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM