Hokej

Barani v Nových Zámkoch pohoreli: Osudnou sa im stala 3. tretina, FOTO

dohrávke 14. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HC Nové Zámky - HC ‘05 Banská Bystrica

Ilustračný obrázok k článku Barani v Nových Zámkoch pohoreli: Osudnou sa im stala 3. tretina, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Úvodné minúty veľa vzruchu na ľade nepriniesli a príliš to nezmenila ani prvá presilovka hostí, ktorí sa dlho nevedeli nasťahovať do útočného pásma. Podobne to dopadlo aj pri početnej výhode Zámkov v prostriedku dejstva. Tempo hry nebolo vysoké, ani jeden tím si nevedel vypracovať gólové príležitosti a tak sa išlo do šatní za stavu 0:0.

Bezgólový stav zlomili v úvode druhého dejstva Bystričania, ktorí využili druhú presilovku v zápase. V závere trestu pre Bulla im vyšla pekná kombinácia a Fossier zasunul puk do prázdnej bránky – 0:1. Gól stretnutiu pomohol, tempo sa rozbehlo, pribudlo aj osobných súbojov. V 26. minúte domáci odplatili hosťom rovnakou kartou, keď využili presilovku vďaka dorážke Langkowa, no o necelé dve minúty viedli opäť „barani“. Roman zastavil rozbehnutého Vašaša a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Puk si zobral Fossier, medzi kruhmi ním zamiešal a prudkou strelou prekonal Bakalu – 1:2. Bystričania mohli viesť aj o dva góly, no Bubela v dvoch šanciach proti brankárovi neuspel.

Domáci otvorili tretiu časť dohrávanou presilovkou, tá im síce nevyšla, ale krátko na to premenili ďalšiu. Šiška poslal krížnu prihrávku na ľavý kruh Jacksonovi a ten prepálil Rabčana – 2:2. V 47. minúte mohli ísť do vedenia opäť Bystričania, ale Breton trafil len do žŕdky. Novým Zámkom sa podarilo otočiť zápas v 52. minúte, keď sa presadil Klempa. Bystričania v nasledujúcom priebehu stupňovali tlak, v 57. minúte si vybojovali presilovku, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. Naopak, pri početnej výhode stratili puk a Langkow zvýšil na 4:2. Hostia to na záverečné minúty skúsili ešte bez brankára, no Langkow skompletizoval do prázdnej bránky hetrik.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Dohrávka 14. kola extraligy HC Nové Zámky - HC ‘05 Banská Bystrica
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM