Jakub Forgács Hokej

Barani v Bystrici hostili Duklu Trenčín: Dramatický zápas sa rozhodoval až v predĺžení

Trenčín sa do bystrických hokejistov pustil hneď od začiatku a úvodná tretina bola hlavne v jeho réžii. Z prvého gólu sa však tešili domáci. Tí nakoniec museli zachraňovať body v predĺžení, ktoré trvalo iba 44 sekúnd.

Ilustračný obrázok k článku Barani v Bystrici hostili Duklu Trenčín: Dramatický zápas sa rozhodoval až v predĺžení
Zdroj: TASR

Do šatne s jednogólovým náskokom

Prvá tretina patrila trenčianskym hokejistom, ktorí si vypracovali viac príležitostí. V 2. min sa ani na dvakrát nepresadil pri ľavej žŕdke Šišovský, o štyri minúty neskôr neuspel pred odkrytou bránkou z dorážky Kútny.

V polovici tretiny sa ocitol Klíma zoči – voči Kalembovi, no neprekonal ho a potom nevyužil dve veľké šance Komínek. Spokojnejší napokon išli do šatne domáci. Tí využili presilovku v 12. min, keď Macháček poslal od modrej nahodený puk, ktorý tečoval Heizer – 1:0.

Vyrovnanie prišlo takmer okamžite

Hráči spod Urpína nezachytili úvod druhej tretiny a inkasovali už po šestnástich sekundách – Kútneho prihrávku z pravej strany využil pohotový Komínek – 1:1. Otočiť skóre mohol Toman, zakončoval sám pred brankárom „baranov“, ale neprekonal ho.

Domáci sa dostali do šance až v 27. min. Macík prešiel pred Nagya, ktorý mu puk vypichol z hokejky. V druhej polovici zápasu sa hra oživila vylučovaním na oboch stranách. Dukla mohla inkasovať v 37. min, keď sa Handlovský rútil sám na bránku. Stíhali ho traja Trenčania, bystrický útočník zakončil, ale úspešnosť mu prekazil aj za pomoci faulu Mikula.

Šťastie stálo na našej strane

V tretej tretine diváci gól na štadióne nevideli, i keď niekoľko príležitostí na oboch stranách bolo. Trikrát to skúšal na Nagyho Handlovský, no neuspel. Na opačnej strane zamestnali Kalembu aktívny Komínek a po ňom aj Nemček. Zápas dospel do predĺženia, v ktorom rozhodol opäť teč Heizera po strele Melanda od modrej čiary už po 44 sekundách – 2:1.

Hlasy po zápase

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, ale iba prvých päť minút bolo v našej réžií, potom sme nepochopiteľne prestali hrať. Súper bol lepší počas ďalších 15 minút a až v druhej tretine sme hru vyrovnali, i keď sme dostali gól hneď pri prvom striedaní po hrubej taktickej chybe. V tretej tretine sme to zredukovali, vytvorili sme si aj tlak, ale nedarilo sa nám prekonať obranný val Trenčína. Súper nám veľmi veľa striel zblokoval a k dorážkam nás nepripúšťal. Mali sme síce opticky viac z hry, tlačili sme sa do bránky, ale súper dobre bránil. V predlžení nám vyšla akcia, strela od modrej a teč. Víťazstvo nás potešilo, ale chceli sme tri body.“

Milan Staš (tréner Trenčína): „Aj keď rešpektujeme silu Bystrice, pustili sme sa až na úvodných päť minút do súpera vehementne. Korčuľovali sme, napádali a vytvorili sme si aj šance. Žiaľ, nepodarilo sa nám skórovať. Naopak, súper nám strelil v našom oslabení gól. Na začiatku druhej tretiny sa nám podarilo vyrovnať a od tejto chvíle sme sa sústredili viac na obranu a čakali sme na vhodnú chvíľu, nejaký protiútok. Žiaľ, to neprichádzalo, domáci hrali opatrne, bez nejakých veľkých chýb. Napokon sme zápas dotiahli do remízového konca, ale v predlžení sme to nezvládli. Urobili sme systémovú chybu, a tým sme umožnili streliť súperovi víťazný gól. Bod z Bystrice je dobrý, i keď sme si chceli odniesť viac bodov.“

HC‘05 Banská Bystrica – Dukla Trenčín 2:1 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

  • Góly: 12. Heizer (Macháček, Zigo), 61. Heizer (Macháček, Meland) – 21. Komínek (Kútny, O. Rusnák)
  • Vylúčení: 2:4 na 2 min
  • Presilovky: 1:0
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: J. Konc – Sčensný, Gavalier
  • 1 560 divákov
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – Bambúch, Saracino, Macháček, Rosandič, Styk, Zošiak, Meland – M. Hudec, Heizer, Kadura – Kafka, White, Handlovský – R. Macík, Zigo, Lunter – D. Hegyi, Matúš Chovan, Dolník
  • Zostava Trenčína: A. Nagy – M. Nemčík, Bobček, Novajovský, Čerešňák, M. Habšuda, E. Bagin – Kútny, O. Rusnák, Komínek – O. Mikula, Troliga, L. Klíma – Šišovský, F. Nemček, M. Toman – D. Hudec, P. Stantien, Lipták

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM