Hokej

Barani to dokázali! Cez Trenčanov postúpili do ďalších bojov proti Zvolenu

Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica postúpili do štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy. V predkole zdolali HK Dukla Trenčín 3:1 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Barani to dokázali! Cez Trenčanov postúpili do ďalších bojov proti Zvolenu
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Zápas sa začal v pokojnejšom tempe a ani jeden z brankárov nemal v prvej polovici úvodnej tretiny veľa práce. V pomerne nečakanej situácii sa v 12. minúte presadil domáci Krajčovič, ktorý vybojoval puk v rohu ihriska a Wenningera prekonal nečakanou bekendovou strelou k vzdialenejšej žrdi. Pre 19-ročého hráča to bol prvý presný zásah v extralige.

Po prestávke sa slova ujali domáci, po 55 sekundách podržal „Baranov“ Wenninger, ktorý vykryl Mahbodov pokus z úniku po nahrávke Kudlu. Trenčania opäť pohrozili v 30. minúte, keď sa dostali do prečíslenia o jedného hráča, no kombináciu Vaňa s Krajčovičom zlikvidoval Wenninger. O niečo neskôr sa podarilo vyrovnať hosťom, keď sa nastrelený puk Bergera odrazil za Bownsov chrbát od Lampera. Banskobystričania ostali pri chuti a do konca tretiny sa dostali ešte k dvom veľkým príležitostiam, pričom päť sekúnd pred sirénou takmer skórovali v oslabení. Tesne po presnom zásahu Lampera museli z ľadu na nosidlách odniesť spomínaného Vaňa, ktorý ostal pri súboji stlačený medzi dvoma hráčmi a spadol na ľad v bolestiach.

Najviac akcie priniesla záverečná tretina, už v 47. minúte mohol rozhodnúť Šoltés, ktorý trafil žŕdku a o tri minúty neskôr mal príležitosť jeho spoluhráč Björkung, ktorého bekend však britský brankár zneškodnil. Baranom sa podarilo uštedriť rozhodujúci úder o trinásť sekúnd neskôr, keď počas hry 4 na 4 našiel Berger rozbehnutého Cardwella a ten sa presadil strelou z prvej. Domáci sa dostali ešte do niekoľkých príležitostí – najprv prestrelil bránku Honzek a počas power play uzavreli Bystričanov v ich tretine. Ich súperovi sa však nakoniec podarilo spečatiť postup gólom Gabora do prázdnej bránky.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM