Michal Majer Hokej

Barani šokovali Steel Arénu!

Košice sú pre banskobystrických hokejistov od postupu späť do extraligy azda najťažším súperom. Barani s nimi získavajú body s ťažkosťami aj doma, nieto ešte v metropole východu. O to viac prekvapilo dnešné víťazstvo na košickom ľade, keď dokonca Bys

**HC Košice – HC'05 Banská Bystrica 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) **
Gól: 52. Heizer. Rozhodovali: Kubuš – Rovenský, Snášel, vylúčení: 2:5, navyše: Kolba (Košice) 5+DKZ za faul lakťom, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4801 divákov

Obaja súperi začali opatrne, do útoku sa príliš nehrnuli, o to viac sa sústredili na defenzívu. Ako prví zavelili do útoku hostia, konkrétne Sýkora, ktorého strela v 8. minúte skončila na žŕdke košickej bránky. O dve minúty takmer zahrmelo na druhej strane. Najprv Bartoš nedokázal prepasírovať puk za Chorošunov chrbát a po ňom neuspel v dorážke ani Mlynarovič. Aj ďalšie minúty priniesli neúprosné súboje a šance sa rodili veľmi ťažko. Až v závere prvej tretiny domáci zvýšili útočný tlak, ale brankár hostí si udržal čisté konto po strelách Jenčíka a Grona, z dobrej pozície neuspel ani Pašek.

V úvode druhej tretiny sa obranou hostí „preháčkoval“ domáci Spilar, jeho strelu však brankár hostí kryl. Na druhej strane sa z protiútoku dostal do šance Kútny, ale Hylák zachránil. V 27. minúte mal šancu Jenčík, na opačnej strane Kútny, ale brankári sa nedali prekvapiť. Potom prišla séria vylúčení na jednej i druhej strane, v nej neuspel kapitán domácich Zálešák, ktorý zblízka trafil len do brankára. V 33. minúte sa do ideálnej šance dostal domáci Dravecký, ale Chorošun zázračne chytil. V 37. minúte sa mohli hostia dostať do vedenia. Na modrej čiare urobil veľkú chybu Pašek, k puku sa dostal Kristoffersson, ale Hylák jeho samostatný nájazd bravúrne eliminoval.

Do záverečného dejstva nastúpili Košičania ofenzívne naladení, ale v tomto stretnutí mali príliš vychýlenú mušku. V 45. minúte v ideálnej šanci nedokázal prekonať brankára Chorošuna Dravecký a v 47. minúte ani Miklík zoči-voči brankárovi hostí neuspel. Fanúšikovia v Steel Arene sa dočkali gólu, ale do domácej bránky. V 52. minúte sa dostal po pravej strane do prečíslenia Heizer a nekompromisnou strelou prekonal Hyláka. Záver stretnutia priniesol zaujímavé vyvrcholenie. Necelé štyri minúty pred koncom si išiel na faul lakťom sadnúť na trestnú lavicu Kolba, ale hostia v hre 5:4 neskórovali a domácim sa nepodarilo vyrovnať ani počas 30-sekundovej power play.

Zdroj: TASR

kebb hokej
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM