Hokej

Barani si pred štvrťfinále PLAY OFF so Spišskou veria. Tamáši: Vieme ako na nich

Hráči Banskej Bystrice si uvedomujú, že vo štvrťfinále budú čeliť tímu, ktorý bude motivovaný aj štyrmi prehrami vo vzájomných stretnutiach.

Ilustračný obrázok k článku Barani si pred štvrťfinále PLAY OFF so Spišskou veria. Tamáši: Vieme ako na nich
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Hokejisti Banskej Bystrice vstúpia to štvrťfinále play off Tipos extraligy proti Spišskej Novej Vsi s cieľom potvrdiť pozitívnu bilanciu z nedávnych vzájomných zápasov. V základnej časti zdolali tohto súpera vo všetkých štyroch dueloch a sebavedomie si zvýšili aj vydareným obdobím po Novom roku. Na úspešnej vlne chcú pokračovať aj naďalej, tréner Doug Shedden aj útočník Alex Tamáši však vystríhali pred nástrahami vyraďovačky.

Zmeny v tíme

Banskobystrický tím má za sebou turbulentnú základnú časť. Počas nej dvakrát došlo k výmene športového manažéra a dvakrát aj hlavného trénera. Angažovanie Kanaďana Douga Sheddena sa napokon ukázalo ako správny krok a tím sa pod jeho vedením dostal do najlepšej štvorky základnej časti.

Definitívne sa o tom rozhodlo až v jej závere, keď pri rovnosti bodov so Spišskou Novou Vsou rozhodli lepšie vzájomné zápasy. „Barani“ zvíťazili od 6. januára v 14 z 19 zápasov. Úplný záver im príliš nevyšiel, keď prehrali tri z piatich duelov. Pýšiť sa mohli aj bilanciou na klziskách súperov, z ktorých priviezli 49 bodov.

Zatiaľ čo vonku boli najlepší zo všetkých tímov, ich 30 bodov z vlastného ľadu je naopak najhorší výsledok (spoločne s Prešovom). Tento paradox si uvedomoval aj tréner Shedden, ktorý pred štvrťfinále najskôr zažartoval: „Možno by sme mali odohrať sedemzápasovú sériu čisto v Spišskej,“ no následne vážnejším tónom pokračoval: „Je to trochu frustrujúce, nakoľko tento tím by mal byť stavaný na naše ihrisko. Play off je však nová súťaž. Samozrejme, mali by sme byť nadšení, veď sa nám podarilo dostať sa z dna tabuľky až na 4. miesto. Som hrdý, ako tvrdo pracuje táto skupina hráčov. Naša brankárska jednotka vynechala snáď 10 zápasov a pri zraneniach, s ktorými sme sa pasovali, museli vystúpiť do popredia niektorí iní hráči. Určite sme však napísali dobrý príbeh,“ poznamenal Shedden pre klubovú webstránku.

Tamáši: Vieme ako na nich

Kormidelník „baranov“ by mal mať vo vyraďovacích bojoch k dispozícii aj hráčov, ktorí v závere základnej časti absentovali pre zdravotné problémy. Ide o útočníkov Alexa Výhonského a Patricka Watlinga a pravdepodobne aj brankára Jakuba Sedláčeka, ktorý tímu chýbal od 5. februára. Hráči Banskej Bystrice si uvedomujú, že vo štvrťfinále budú čeliť tímu, ktorý bude motivovaný aj štyrmi prehrami vo vzájomných stretnutiach.

„Tie hrajú v náš prospech, vieme ako na nich. Musíme však k tomu pristúpiť zodpovedne a rozobrať si ich do detailu. Okrem presilových hier musíme zlepšiť premieňanie šancí, veľa korčuľovať, napádať a nedať im nejaký priestor,“ povedal útočník Alex Tamáši pre hc05.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zápas 44. kola HC ‘05 Banská Bystrica - HK Spišská Nová Ves
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM