Jakub Forgács Hokej

Barani si poradili s odvekým rivalom: Zvolenu vsietili víťazný gol 28 sekúnd pred koncom

Slovenská najvyššia hokejová súťaž pokračovala v piatok zápasmi tretieho kola. A ako sa hovorí "do tretice všetko dobré", konečne sa podarilo uspieť aj našim hokejistom. Na zvolenskom ľade nakoniec zvíťazili 2:1.

Ilustračný obrázok k článku Barani si poradili s odvekým rivalom: Zvolenu vsietili víťazný gol 28 sekúnd pred koncom
Zdroj: Webnoviny.sk

Úvodný tlak sme nevyužili

Vo Zvolene začali lepšie hostia, ktorým patrila úvodná desaťminútovka. V prvej minúte hrozili Matoušek a White, na opačnej strane mohol kontrovať iba Brabenec. Bystričania si v 5. a 6. minúte utvorili dokonca tlak, najväčšiu možnosť nevyužil pred spoľahlivým Šimkom Zigo. Hráči spod Urpína nevyužili ani presilovku a v desiatej minúte sa nepresadili zblízka Macík s Kadurom.

Majster si zobral z týchto situácii ponaučenie a postupne vyrovnal hru a dostával sa častejšie pred bránku súpera. Pred Kalembom vyhoreli P. Zuzin, Podkonický a najmä Brabenec v čistej šanci v 18. min.

Do vedenia sa dostali domáci

Gólový moment prišiel na začiatku druhej tretiny, konkrétne v jej 50. sekunde, keď od modrej poslal puk Mucha do pravého horného rohu svätyne hosťujúceho gólmana. Zvolenčania následne nevyužili druhú presilovku, v ktorej mohli inkasovať z hokejky Ziga.

Tento mladý bystrický hráč však o minútu neskôr napadol Ľ. Zuzina a porúčal sa pod sprchy. Majster mal päťminútovú početnú výhodu na ľade, ale zahral ju veľmi zle. Až pri vyrovnanom počte síl mohol zvýšiť na 2:0 Baláž, ak by poslal puk do odkrytej časti bránky. Hokejisti spod Urpína sa po takmer ôsmich minútach v oslabení postupne skonsolidovali a začali viac hrýzť. V presilovke vychytal Šimko najprv Whitea a potom Heizera. V závere druhého dejstva si poradil aj so šancou Handlovského.

Víťazný gol 28 sekúnd pred koncom

V tretej tretine sa hostia snažili vyrovnať, v 44. min mal gól na hokejke Macík, na opačnej strane zaujal prienik Petra Zuzina, ktorému znemožnil skórovať výborný Kalemba. Domáci gólman Šimko napokon kapituloval v 48. min, keď Bystričania predviedli peknú kombináciu, Heizer našiel vpravo voľného Kafku, ktorý mieril pohotovo a presne – 1:1. V závere mali „barani“ výhodu presilovky, ktorú aj využili a majstra zdolali – 28 s pred záverečným klaksónom sa presadil po Kafkovej aktivite bekhendom Heizer.

Hlasy po zápase

Dušan Kapusta (asistent trénera Zvolena): „Nie sme spokojní s výsledkom. Potvrdilo sa, že hoci derby má favorita, tak na lade to tak nevyzerá. V druhej tretine sme zaváhali, keď sme viedli 1:0 a mali sem päťminútovú presilovku a k tomu dve či tri vyložené šance. Tam sme mali rozhodnúť zápas, v tretej tretine sme po jednej chybe v strednom pásme inkasovali a súper vyrovnal. A na konci zápasu prišlo netaktické vylúčenie nášho obrancu, čo rozhodlo. Mysleli sme si, že to už zvládneme v oslabení, ale opäť prišla fatálna taktická chyba na našej obrannej čiare a súper so šťastím strelil gól.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Dnešné naše víťazstvo bolo úplne zaslúžené, až na prvých desať minút v druhej tretine, keď sme hrali v oslabení. Boli sme lepším tímom, mali sme viac z hry a utvorili sme si viac šancí. Na konci sa k nám priklonilo aj šťastie, keď sme konečne dali gól. Chlapcom za dnešný výkon patrí veľká vďaka.“

HKM Zvolen – HC‘05 Banská Bystrica 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

  • Gól: 21. J. Mucha (Podkonický, Brabenec) – 48. Kafka (Heizer, Saracino), 60. Heizer (Kafka, Bambúch)
  • Vylúčení: 4:2 na 2 min, navyše: Zigo (Banská Bystrica) 5+DKZ za napadnutie zozadu
  • Presilovky: 1:1
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: Müllner, Stricker – Bogdaň, Rovenský
  • 2325 divákov
  • Zostava Zvolena: M. Šimko – L. Pokovič, Juraško, Hraško, J. Hertl, Ťavoda, J. Mucha, Pichnarčík – P. Zuzin, Brabenec, Podkonický – Škvaridlo, M. Jurík, V. Baláž – Ľ. Zuzin, Síkela, Puliš – Čanky, Huňady, Puliš, Martin Ďaloga
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – Meland, Zošiak, Bambúch, Styk, Rosandič, Saracino, od 30. min Hegyi – Matoušek, Heizer, Matúš Chovan – Kafka, White, Handlovský – Macík, M. Hudec, Kadura – Fajčák, Zigo, Lamper

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM