Jakub Forgács Hokej

Barani si neporadili so Skalicou: Prvý a jediný gól dali tesne pred koncom zápasu

V nedeľu našim hokejistom nevyšiel zápas s Piešťanmí a v utorok večer si ich na banskobystrickom ľade podala aj Skalica. Ich prvý a jediný gól prišiel až tesne pred záverečným klaksónom a prehrali tak 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Barani si neporadili so Skalicou: Prvý a jediný gól dali tesne pred koncom zápasu
Zdroj: TASR

Prvá tretina bola vyrovnaná

V prvej tretine mali viac z hry domáci hokejisti, hoci Skaličania vykorčuľovali iba s tromi formáciami a Bystričania vsadili na štyri útoky. Šancí však nebolo veľa, najväčší závar riešil Lipovský v 9. a 10. min, keď sa do šancí dostali Hegyi, Lamper a najmä Kafka, ktorý trikrát zakončil, ale nenašiel recept na gólmana hostí. V závere prvého dejstva mali Záhoráci výhodu presilovej hry, no za zmienku stála iba dobrá strela Kuľhu z pravej strany, ktorú Kalemba pokryl.

Trojgólová radosť hostí

Nástup do druhej tretiny vyšiel Skaličanom, ktorí ťažili z chyby zadákov prvej bystrickej formácie, Vyrůbalík našiel nepokrytého Kuľhu, ktorý nemal problém umiestniť puk do odkrytej bránky. V 25. min bol rýchlejší než Meland Školiak, ale z ľavej strany nepokoril pozorného bystrického gólmana. Na opačnej strane sa ocitol v tutovke pri žrdi Kafka, no opäť stihol zakročiť Lipovský.

V polovici zápasu prišiel ďalší skalický úder, keď spoza bránky poslal Sloboda puk pred ňu, kde číhal pohotový Školiak – 0:2. Domáci sa potom snažili znížiť, v šanciach bol opäť Kafka a v 36. min dokonca nevyužili hokejisti spod Urpína ani presilovku o dvoch hráčov. Prišiel znovu trest, konkrétne v 38. min, keď Lažo prešiel cez modrú a nachytal strelou švihom Kalembu na hruškách.

V závere sme už iba korigovali stav

V záverečnej tretine sa Banskobystričania snažili aspoň korigovať nepriaznivý stav, ale Kafkovi, Handlovskému ani Heizerovi sa nepodarilo dostať puk do bránky. Naopak – v oslabení ďalšiu Melandovi chybu takmer zužitkoval Kuľha.

V 57. min mal čestný zásah „baranov“ na hokejke Zigo, Lipovský bol však proti. Domáci následne nevyužili ani presilovku, keď v nej dokonca mohli inkasovať, ak by Obdržálek využil sólo na Kalembu. Prevahu Banskej Bystrice napokon zúročil Fajčák šesť sekúnd pred konečným klaksónom a stanovil výsledok na 1:3.

Hlasy po zápase

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „My sme sa prvých desať minút trošku oťukávali a až druhá desaťminútovka bola dobrá, v ktorej sme si utvorili niekoľko dobrých príležitostí. Druhá tretina nám však znovu vôbec nevyšla a stála nás zápas. Inkasovali sme v nej trikrát. V tretej tretine sme sa snažili niečo urobiť s výsledkom, vrhli sme sily do útoku, hrali sme takpovediac vabank a vypracovali sme si aj niekoľko dobrých príležitostí, avšak brankár hostí chytal spoľahlivo. Náš gól prišiel veľmi neskoro, žiaľbohu.“

Josef Turek (tréner Skalice): „Myslím si, že to bol vyrovnaný zápas, Bystrica ukázala svoju silu a každé striedanie do nás prakticky búšila. My sme zo začiatku boli lepší, ale potom sa hra začala vyrovnávať. Výborne nám zachytal brankár Lipovský a dôležitý gól sme dali na začiatku druhej tretiny, keď Vyrůbalík perfektne našiel Kuľhu. To nás nakoplo a ďalší skúsený hráč Školiak pridal druhý gól a Lažo dal tretí Bystričanom do šatne pred koncom druhej tretiny. Nastal zlom v zápase, navyše sme prežili aj oslabenie o dvoch hráčov. Mali sme aj šťastie, keď súper nedal puk ani do prázdnej bránky, Dôležité bolo, že nám to padalo v druhej tretine a som rád, že sme vyhrali.“

HC‘05 Banská Bystrica – HK 36 Skalica 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)

  • Góly: 60. Fajčák (Hegyi) – 21. Kuľha (Vyrůbalík, M. Sloboda), 30. R. Školiak (M. Sloboda, Kuľha), 38. Lažo (Šátek, Staňo)
  • Vylúčení: 3:4 na 2 min
  • Presilovky: 0:1
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: Konc – Bednár, Snášel
  • 1 118 divákov
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – Meland, Saracino, Bambúch, Styk, Rosandič, Zošiak – Kafka, White, M. Hudec – Handlovský, Heizer, R. Macík – Matoušek, Zigo, Matúš Chovan – Lamper, Hegyi, Fajčák
  • Zostava Skalice: Lipovský – Vyrůbalík, Ketner, M. Srnec, L. Kozák, Staňo, Barák – Kuľha, R. Školiak, M. Sloboda – Obdržálek, Stieler, Lažo – Kutálek, Preisinger, Šátek

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM