Hokej

Barani sa s Popradčanmi pobili o 6. priečku v tabuľke: Zápas sa skončil tesným rozdielom

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v 45. kole Tipos extraligy nad HC´´05 Banská Bystrica 4:3.

Ilustračný obrázok k článku Barani sa s Popradčanmi pobili o 6. priečku v tabuľke: Zápas sa skončil tesným rozdielom
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Súboj tímov bojujúcich o šiestu priečku, ktorá zaručuje priamy postup do play-off, odštartovali na popradskom ľade lepšie hosťujúci „barani“ z Banskej Bystrice. Napriek kombinačnej i streleckej prevahe inkasovali ako prví hostia. Bystričania stratili puk za vlastnou bránkou, čo využil Ully a poslal ho medzi kruhy na osamoteného Arniela, ktorý sa nemýlil – 1:0. Na vyrovnanie sa čakalo necelé tri minúty. V presilovej hre trestal strelou pod hornú žrď Urbánek.

V druhej tretine hostia zvýšili obrátky, ale boli to opäť oni, kto inkasoval ako prvý. Krátko po návrate Bergera z trestnej lavice poslal puk do bránkoviska Dávid Bondra a ten sa od korčule brániaceho Ďatelinku odrazil za Weningerov chrbát – 2:1. Následne Bystričania vyvinuli na popradskú bránku enormný tlak. Domáci absolútne nestíhali, v každom súboji boli neskoro. „Kamzíci“ sa nevedeli na dlhé minúty dostať ani z vlastného obranného pásma. Hostia počas tlaku nastrelili dvakrát konštrukciu Todykovej bránky. Brankár Popradu sa ale prekonával a fantastickými zákrokmi držal jednogólové vedenie domácich. To ale vydržalo iba do 37. minúty, kedy obrane Popradu unikol Melcher a tentoraz sa puk s prispením žrde odrazil už do siete – 2:2.

Hokej v rýchlom tempe pokračoval aj v tretej tretine. Na jej začiatku šli opäť do prekvapujúceho vedenia domáci hokejisti, keď od modrej čiary presne vypálil obranca Ulrych. Hostia naďalej zvyšovali obrátky a na Todykova posielali jednu strelu za druhou. Naopak ale kapituloval na opačnej strane Weninger. Do dvojgólového vedenia domácich poslal strelec Arniel, ktorý si pred bránkoviskom našiel Novajovského nahodenie – 4:2. V 53. minúte odpovedali hostia presnou strelou Bergera po biliardovej akcii. Ďalší gól Popradu mal na hokejke Vandas, proti bola konštrukcia bystrickej bránky. Banská Bystrica si v závere vzala oddychový čas a z hry stiahla aj brankára, na vyrovnanie ale nedosiahla.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM