Jakub Forgács Hokej

Barani sa predstavili v Košiciach a doma proti Nitre: Na konto si pripísali neúspech aj víťazstvo

V posledných dňoch Barani odohrali dve náročné stretnutia. V tom prvom prehrali v Košiciach 4:2 a v druhom sa tešili z víťazstva na domácej pôde s Nitrou 4:1.

Ilustračný obrázok k článku Barani sa predstavili v Košiciach a doma proti Nitre: Na konto si pripísali neúspech aj víťazstvo
Zdroj: Webnoviny.sk

HC Košice – HC‘05 Banská Bystrica 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

V piatok proti Košiciam naši hráči využili hneď prvú presilovku a dostali sa do vedenia. no zvíťaziť sa im nepodarilo. Počas posledných desiatich minút sme inkasovali až tri góly a tak sme nakoniec v 5. kole extraligy súperovi podľahli 4:2.

Pred koncom presilovky sme sa dostali do vedenia

Americký brankár v banskobystrických službách Kalemba bol v akcii už v úvode, keď ho testovali Sojčík a po ňom aj Nagy. Na opačnej strane ukázal svoj reflex Hylák po Kafkovej strele. V 7. min najskôr pálil Marcinko a po ňom sa Bicek márne pokúšal doklepnúť ležiaci puk na bránkovej čiare. „Barani“ využili hneď prvú presilovku, tri sekundy pred návratom vylúčeného Štrbáka doklepol puk Matúš Chovan – 0:1. Ten istý hráč po zaváhaní košickej defenzívy bol zakrátko osamotený pred Hylákom, ale tentoraz ho neprekonal. Hosťujúci Fajčík to v 17. min skúšal na dvakrát – takisto neúspešne.

Hneď v úvode druhej časti hry sa domáci dostali do prečíslenia, ale Bartoš po Svatošovej prihrávke už nemal čas na zakončenie. Košice sa predsa len dočkali v polovici stretnutia, banskobystrická obrana nechala Spilarovi priveľa priestoru, ten sa natlačil až pred bránku a vyrovnal. V 33. min Spilar pri hre štyroch proti štyrom vysunul Jenčíka, jeho bekhendové zakončenie však skončilo v Kalembovej lapačke. V 37. min sa znova Spilar pokúšal márne o gólové repete.

V poslednej desaťminútovke sme inkasovali 3 góly

Košičania boli v poslednej tretine útočne naladení, šance Spilara aj Svatoša sa však skončili na banskobystrickom gólmanovi, ale gól padol na opačnej strane, keď White umiestnenou strelou prekonal Hyláka. Domáci však reagovali hneď troma gólmi: v 51. min vyrovnal po strele od modrej Cebák, v 54. min dostal svoj tím do vedenia Spilar a návrat do košického dresu okorenil v 58. min gólom Svatoš, ktorý spečatil na konečných 4:2.

Hlasy po zápase

Anton Tomko (tréner Košíc): „Bol to zaujímavý zápas so šťastným koncom pre nás. Do stretnutia sme nastúpili v pohybe, utvorili sme si viacero príležitostí, ktoré zostali nepremenené, to bol hnací motor Banskej Bystrice, ktorá sa ujala vedenia. Potom sme súpera pritlačili, začali hrať agresívnejšie, ale najmä zásluhou brankára Banskej Bystrice bol stav stále na vážkach. Po jednej z ojedinelých akcii súper viedol, v závere však prišli naše góly, pekné akcie, mužstvo na konci ukázalo charakter. Na striedačke bolo cítiť, že každý jeden hráč chce ten zápas otočiť, čo sa nám aj podarilo. Za záver musím chlapcov pochváliť.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Myslím si, že sme videli zaujímavé stretnutie, Košice potvrdili svoju útočnú silu. V tretie tretine sme sa ujali jednogólového vedenia, ale zbytočnými chybami sme sa oň pripravili. Je to veľká škoda, ale máme mladé mužstvo, ktoré sa len učí. Tento zápas bol pre nás na začiatok sezóny poučný, boli tam z našej strany dobré aj horšie veci, musím však upozorniť na obrovskú silu Košíc najmä v útoku. Párkrát nás zatočili v našom obrannom pásme. Výsledok je zaslúžený, ale tá prehra mrzí.“

  • Góly: 30. Spilar (R. Jenčík), 51. Cebák (L. Nagy, P. Bartoš), 54. Spilar (Macejko), 58. Svatoš (L. Nagy, P. Bartoš) – 11. Matúš Chovan (Handlovský), 48. White (Meland)
  • Vylúčení: 3:4 na 2 min
  • Presilovky: 0:1
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: T. Orolín – Holinka, Jobbágy
  • 4370 divákov
  • Zostava Košíc: Hylák – M. Novák, Šeda, Cebák, Štrbák, Deyl, Macejko, Kolba – Bicek, T. Marcinko, Sojčík – Svatoš, P. Bartoš, L. Nagy – Spilar, Pašek, R. Jenčík – Hrnka, Marek Slovák, R. Konečný
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – Meland, Saracino, Bambúch, Styk, Rosandič, Zošiak, Martin – Kafka, White, Handlovský – R. Macík, Heizer, Kadura – Lamper, Matúš Chovan, Fajčák – Dolník, Hegyi, Žilka.

HC‘05 Banská Bystrica – HK Nitra 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

V nedeľu sme bojovali na domácom ľade proti Nitre. Od začiatku zápasu išli Barani poctivo za úspechom, čo sa im aj vyplatilo. Konečné skóre 4:1 znamenalo pre našich hokejistov cenné tri body.

Šťastie nám priniesla požičaná rolba

Banskobystričanom pomohla požičaná zvolenská rolba, ktorá nahradila pokazenú pod Urpínom a priniesla rivalom z horného toku Hrona šťastie. Už v prvej tretine išli „barani“ poctivo za úspechom a častejšie ohrozovali nitrianskeho gólmana. Dvakrát to skúšal Matúš Chovan a peknú individuálnu akciu s kľučkou na súpera predviedol Kafka, ale nemieril presne.

Hostia pohrozili až v 11. min Tománkom, ktorý sa zoči-voči Kalembovi nepresadil. Prišiel trest: o minútu neskôr po rýchlom prechode do útoku Banskobystričania otvorili skóre. Po prihrávke Kaduru sa na dvakrát presadil pri ľavej žrdi Kristanovej bránky Macík. V 14. min trafil Handlovský z pravej strany do žŕdky. Nitra dobiedzala pred prestávkou, ale chýbala vyložená šanca.

Hrali sme aktívnejšie

Začiatok druhej tretiny patril opäť domácim, v šanciach sa ocitli White, Kadura, Macík i Matúš Chovan. Hostia mohli vyrovnať, ak by sa presadili voľný Pupák či po prečíslení tiahlou strelou Hamrák. Nestalo sa však a efektívni boli Banskobystričania: v 35. minúte sa po Kafkovej prihrávke presadil Macík z pravej strany, keď puk poslal pomedzi betóny Kristana – 2:0. Dvadsaťpäť sekúnd pred druhou prestávkou to skúšal dvakrát z ľavej strany Saracino a vyrazený puk napokon dopravil do bránky zblízka Hudec.

V úvode tretej tretiny sa napriek aktivite domácich podarilo znížiť Nitranom. Zaslúžene sa tešili chlapci zo štvrtej formácie, ktorých bolo často vidieť v dobrých možnostiach aj v predchádzajúcich tretinách. V 43. min sa ujala prihrávka Hrazdíru spoza bránky a pred Kalembom uspel Bajtek – 1:3 z pohľadu hostí. Hokejisti spod Zobora ožili, ale útoky sa postupom času začali striedať na oboch stranách. Až v závere hostia viac pritlačili a Tománek netrafil odkrytú bránku. O možnosť zdramatizovať duel sa pripravili nitrianski hráči vylúčením Hamráka. „Barani“ v 59. minúte poistili víťazstvo po prečíslení, keď Kafka zasunul puk za Kristana.

Góly: 12. R. Macík (Kadura, M. Hudec), 35. R. Macík (Kafka), 40. M. Hudec (Kadura, Saracino), 59. Kafka (R. Macík) – 43. Bajtek (Hrazdíra, Kmeč)

  • Vylúčení: 3:4 na 2 min
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: Kubuš – M. Korba, M. Smrek
  • 1350 divákov
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – Meland, Saracino, Jimmy Martin, Bambúch, Rosandič, Zošiak, Predajniansky – Kafka, White, Handlovský – R. Macík, M. Hudec, Kadura – Fajčák, Heizer, Matúš Chovan – Lamper, Hegyi, Dolník
  • Zostava Nitry: Kristan – Ordzovenský, P. König, Rais, Nádašdi, Milo, Ďurkech, M. Bača – Pupák, Stümpel, R. Tománek – Štumpf, T. Chrenko, M. Kováčik – H. Ručkay, L. Novák, Hamrák – Bajtek, Kmeč, Hrazdíra
Barani sa predstavili v Košiciach a doma proti Nitre: Na konto si pripísali neús
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM