Aktualizované Hokej

Barani sa doma ujali vedenia: Potom však už presne strieľali iba Zvolenčania

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v utorkovom treťom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy na ľade HC ´05 Banská Bystrica tesne 2:1 a ujali sa vedenia v sérii 2:1.

Ilustračný obrázok k článku Barani sa doma ujali vedenia: Potom však už presne strieľali iba Zvolenčania
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Boj medzi týmito rivalmi sa strhol už na predzápasovej rozcvičke, konkrétne o obsadenie červenej čiary, iskrilo to najmä medzi Výhonským a Sládkom, arbiter na nich iba vypiskoval spoza mantinelových dvierok. Bystričania nastúpili bez zdravotne indisponovaných Šoltésa a Paukovčeka, Zvolen nenasadil Hraška. Do vedenia išli domáci už v druhej minúte. Po strele Urbánka spoza kruhu uspel na dorážke Berger. V piatej minúte sa nepresadili Fossier a Bača, nasledoval protiútok hostí, z ktorého vyrovnal Krieger na 1:1. Viac príležitostí mali „barani“, Gabor nenašiel recept na Rahma zblízka a nepokoril ho bekhendom ani Kabáč. Na opačnej strane mal veľkú šancu v predbránkovom priestore Saracino, na Weningera nevyzrel. Gólom sa neskončilo ani prečíslenie dvoch na jedného s koncovkou Bergera, takže do šatní išli oba tímy za nerozhodného stavu.

Na začiatku druhej tretiny sa ocitol v dvoch príležitostiach banskobystrický útočník Michaud. Najprv sa pekne predral, no puk nezasunul pri žŕdke za gólmana HKM, ktorý o minútu predviedol ďalší skvelý zákrok, keď vychytal spomínaného Američana v tutovke. Zvolenčania potom nevyužili presilovku, no po nej sa im podarilo ísť do vedenia. Meliško totiž od vlastnej bránky našiel v strednom pásme Osterberga a ten svoj únik pretavil do gólovej podoby – 1:2. Domáci sa následne snažili vyrovnať, skúšal to trikrát Berger, najprv z kruhu tvrdo pálil, potom vyskúšal bekhend z asi dvoch metrov a ešte strieľal nebezpečne i spoza kruhu, Rahm bol proti. Poradil si za cenu faulu aj s prienikom Gabora, ktorý sa ocitol zoči – voči nemu. A keďže hokejisti spod Urpína presilovku nevyužili, spokojnejší boli po skončení stredného dejstva „bryndziari“.

V tretej tretine zaujal prienik hosťujúceho Leskinena, stav sa však nemenil a nepodarilo sa to na druhej strane Bubelovi, keď sa šikovne natlačil na bránku. Bystričania nevyužili ani presilovku a následne ustáli oslabenie, v ktorom bol nebezpečný iba teč Kriegera. S pribúdajúcim záverom tlak Banskej Bystrice narastal, Rahm bol v permanencii, čelil najmä dobrým strelám Fossiera a Urbánka z medzikružia, čo bolo kľúčové, keďže domáci gólovo nezvládli ani dva a pol minútovú hru bez brankára v šestici.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM