Marcel Páleš Hokej

Barani s Piešťanmi neudržali dvojgólový náskok: Samostatné nájazdy im nevyšli tiež...

Náročný zápas s Piešťanmi skončil napokon nevíťazne pre bystrických Baranov. I keď už v úvode viedli dvojgólovým náskokom, druhá tretina znamenala zvrat v zápase.

Ilustračný obrázok k článku Barani s Piešťanmi neudržali dvojgólový náskok: Samostatné nájazdy im nevyšli tiež...
Zdroj: TASR

Bystrica od piatej minúty vo vedení

Stretnutie sa začalo obojstranne útočne. V úvode piatej minúty založili „barani“ rýchly protiútok a Zigo šťastnou strelou poslal hostí do vedenia. Z následného útoku domácich gól nepadol pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. V 7. min udreli znova hostia, keď Kudrna hneď po buly prekonal Tomeka – 0:2. Domácich góly zaskočili a v ďalšom priebehu sa trápili. V 14. min mohol zvýšiť vedenie znova Kudrna, ale Tomek chytil jeho strelu. V 16. min mal šancu Lušňák, ale Kalemba bol pozorný. V 20. min hneď po buly vystrelil tvrdo Bartánus, gól však z toho nebol.

Dve minúty na dva vyrovnávajúce góly

Do druhej časti stretnutia mali výborný vstup domáci, keď už v 40 s znížil Saliji – 1:2. O minútu neskôr vyrovnal priebeh stretnutia J. Ručkay – 2:2. V 25. min poslal do vedenia domácich znova ten istý hráč – 3:2.

„Barani“ si zobrali oddychový čas a dlho sa spamätávali z tohto úderu. Domáci hrali v 30. min presilovku, ale bez gólového efektu. V poslednej minúte druhej tretiny mal veľkú šancu Kafka, Tomek podržal domácich.

Zodpovedné bránenie

Na začiatku 46. min sa podarilo Bystričanom vyrovnať, keď strelu Rosandiča neudržal Tomek a Zigo doklepol puk do siete – 3:3. V ďalšom priebehu tretiny obe mužstvá zodpovedne bránili, útočníci sa ťažko presadzovali. Miernu prevahu mali hostia a v 57. min White tesne pred Tomekom tečoval puk, ale gól z toho nebol.

Už v desiatej sekunde mal vyloženú šancu Saliji, no netrafil prázdnu bránku súpera. Predĺženie sa takmer celý čas hralo v pásme „baranov“. Nakoniec sa stretnutie rozhodovalo v samostatných nájazdoch, kde boli úspešnými strelcami za domácich M. Bartánus a Holovič, za hostí iba Kafka.

ŠHK 37 Piešťany – HC´05 Banská Bystrica 4:3 po sam. nájazdoch (0:2, 3:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

  • Góly: 21. S. Saliji (Melichárek), 22. J. Ručkay (M. Bartánus, Peško), 25. J. Ručkay (M. Bartánus), rozhodujúci sam. nájazd Holovič – 5. Zigo (Lamper, Meland), 7. Kadura (Saracino, M. Hudec), 46. Zigo (Rosandič)
  • Vylúčení: 0:2 na 2 min
  • presilovky: 0:0,
  • oslabenia: 0:0
  • rozhodovali: Orolín – Gavalier, Tornay,
  • 1492 divákov
  • zostava Piešťany: T. Tomek – Bučka, Cuník, Brňák, Valábik, Drgoň, Biro, M. Toman, A. Hruška – S. Saliji, Melichárek, V. Nemec – Lušňák, Holovič, Stupka – J. Ručkay, Peško, M. Bartánus – Haring, Mišura, Románek
  • zostava Banská Bystrica: Kalemba – Meland, Saracino, Styk, Macháček, Bambúch, Rosandič, Zošiak – Kafka, White, Handlovský – Kadura, M. Hudec, R. Macík – Lunter, Zigo, Lamper – Matúš Chovan, Heizer, Fajčák

Hlasy po zápase

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): „Bol to zápas, ktorý mal dve tváre. V prvej tretine sme mali katastrofálny prístup, bez pohybu, bez dôrazu. Mužstvo Banskej Bystrice si s nami robilo, čo chcelo a mohli sme byť radi, že sme prehrávali iba 0:2. V prestávke sme si niečo povedali a v druhej tretine mužstvo ukázalo, že má charakter. Za päť minút sme dokázali otočiť stav a mali sme šancu na zvýšenie na 4:2. V tretej tretine sme chceli vychádzať zo zabezpečenej obrany, bohužiaľ sme pri jednej situácii neustrážili hráča po buly, súper vyrovnal, ale znovu sme ukázali, že nás to nepoložilo. Mali sme dve tutovky, ktoré sme nepremenili, ale myslím si, že sme si to vynahradili v samostatných nájazdoch.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Mali sme dobrý vstup do zápasu, prvá tretina bola z našej strany solídna. Štart do druhej tretiny bol katastrofálny, za dve minúty sme stratili náskok. Naša hra bola rozháraná, súper mal navrch, hrali sme laxne. V tretej tretine sme sa opäť skonsolidovali, chlapci do toho dali srdiečko a odchádzame aspoň s bodom.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM