Hokej

Barani prestrieľali Budapešť v 2. tretine. Dvomi gólmi sa blysol Jääskeläinen

Hokejisti úradujúceho majstra HC '05 iClinic Banská Bystrica zvíťazili v nedeľňajšom zápase 10. kola Tipsport ligy na ľade MAC Újbuda 5:2.

Ilustračný obrázok k článku Barani prestrieľali Budapešť v 2. tretine. Dvomi gólmi sa blysol Jääskeläinen
Zdroj: TASR

V prvej tretine sa hral z oboch strán svižný hokej. Dobré šance na otvorenie skóre nevyužili domáci Bodó a Jääskeläinen a na strane hostí Gabor, Šoltés a Lunter. Bystričania išli do vedenia v 12. minúte po presilovkovom góle Wahla, o dve a pol minúty však bolo 1:1, keď v hre štyroch proti štyrom vyrovnal Sofron.

Majster v druhej časti zvýšil tempo, začal si vytvárať strelecké príležitosti a dočkal sa gólov. Hickmott a Ďatelinka ešte svojimi tutovkami pohrdli, ale v 24. min už Jääskeläinen poslal hostí opätovne do vedenia. O dve minúty zvýšil na 3:1 Bubela a v 35. minúte dal štvrtý gól Bystrice z dorážky Hickmott. Sofron a McNally svoje možnosti na zníženie nevyužili.

V treťom dejstve „barani“ v pohode kontrolovali dianie na ľade. V 45. min sa Lamper s Hickmottom dostali do prečíslenia, prvý menovaný mieril nad. Na 5:1 upravil šťastne svojím druhým gólom v zápase Jääskeläinen, keď sa puk odrazil za Bálizsa od jedného z domácich obrancov. V 53. min znížil Klempa, domácim sa však už zápas nepodarilo zdramatizovať.

MAC Újbuda – HC '05 iClinic Banská Bystrica 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)

  • Góly: 14. Sofron (Strech, Bl. Orbán), 53. Klempa (Sofron) – 12. Wahl (Southorn), 24. Jääskeläinen (Southorn), 26. Bubela (Gabor), 35. Hickmott (Mihálik), 49. Jääskeläinen (Ďatelinka)
  • Rozhodovali: D. Konc st., Adamec – Frimmel, Vyšný
  • Vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše McNally (MAC) 10 min za nešportové správanie sa
  • Presilovky: 0:1
  • Oslabenia: 0:0
  • MAC Újbuda: Bálizs – Macaulay, Garát, Carlisle, McNally, Bl. Orbán, Dóczi, Schlekmann – Bodó, Langkow, Br. Orban – Sofron, Pitt, Terbócs – K. Nagy, Strech, Klempa – Szigeti, Majoross, Pápa
  • HC '05 iClinic Banská Bystrica: Gajan – Southorn, Mihálik, J. Brejčák, Ďatelinka, Biro, Nemčík, Petrinec – Jääskeläinen, Hickmott, M. Lunter – Lamper, A. Šťastný, Šoltés – Bartánus, Wahl, Fafrák – Gabor, Bubela, Kabáč

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM