Hokej

Barani premárnili trojgólový náskok: REAKCIE hráčov hovoria za všetko

Hokejisti Banskej Bystrice prehrali v piatkovom domácom zápase 36. kola Tipos extraligy s Novými Zámkami 4:5 po nájazdoch.

Ilustračný obrázok k článku Barani premárnili trojgólový náskok: REAKCIE hráčov hovoria za všetko
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Prvú šancu zápasu mali hostia už v 36 sekunde, keď Bull z medzikružia neprepálil Weningera. Na opačnej strane neuspel v druhej minúte zblízka Lamper. Bystričania mali potom navrch, avšak nedokázali sa postupne presadiť z dobrých pozícií Tamáši, Crevier-Morin a Melcher. Nové Zámky nevyužili presilovku a po jej skončení pykali. Barani predviedli rýchlu akciu, kolmá prihrávka Bubelu na Melchera mala oči a mladík HC ´05 v tutovke nezaváhal – 1:0. Druhá presilovka ´býkov´ bola už v šestnástej minúte lepšie zahraná. Langkow zakončoval a puk od korčule Creviera-Morina putoval medzi žrde, no Weninger v poslednej možnej chvíli predviedol famózny zákrok hokejkou. Následne kryl dve dobré strely Jacksona.

V druhej tretine sa roztrhlo vrece s gólmi, padlo ich dovedna až šesť. V 26. minúte zužitkoval presnú prihrávku Björkunga Berger pri pravej žrdi – 2:0. O pár sekúnd Lamper mieril zblízka do žŕdky, ale vynahradil si to v 33. minúte, keď po vyhratom buly Bubelu prepálil Bakalu z vrchnej časti kruhu – 3:0. Hostia sa však spamätali a za necelé tri minúty dali tri góly. Nakopol ich presilovkový zásah Jacksona po vyšachovaní brániacej trojice Bystričanov. Na 2:3 znížil Bull, ktorý šikovne prešiel pred bránku a predviedol účinný bekhend a vyrovnanie zariadil Števuliak, keď sa k nemu dostal odrazený puk a pred odkrytou bránkou Weningera nezaváhal. Domáci sa po týchto rýchlych úderoch nezlomili a stihli ešte do prestávky opäť strhnúť vedenie na svoju stranu. Bačík totiž ponúkol spoza bránky načasovanú prihrávku Fossierovi a ten sa nemýlil – 4:3.

Na začiatku tretej tretiny Zámčania nedokázali vyrovnať z dvoch dobrých šancí, v tej prvej sa ocitol aktívny Bull, vychytal ho Weninger, a v druhej Farley mieril do žŕdky. Banskobystričania potom prevzali iniciatívu, Bakalu slušne preverili Bubela a Björkung. Na nešťastie sa im zranil Lamper. Hralo sa svižne, v rýchlom tempe, bojovne a štvrtý gól mal na hokejke Farley, nepresadil sa zoči – voči gólmanovi HC ´05. Úspešná nebola ani následná presilovka ´býkov´, ktorí s pribúdajúcim záverom vrhli všetky sily do útoku a vyplatilo sa im to. Necelé tri minúty pred koncom vyrovnal na 4:4 zblízka nepokrytý Jackson. Pod Urpínom sa teda predlžovalo a počas extra času nevyužil chybu Bulla Bubela. Duel vyústil do samostatných nájazdov, ktoré zvládli lepšie Novozámčania, až trikrát sa presadili, Bystričania len dvakrát. Rozhodujúci zásah zaznamenal Farley.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM