Marcel Páleš Hokej

Barani prekvapujúco podľahli mladíkom z dvadsiatky: Nedarilo sa im ani po predĺžení

V utorok pokračovala slovenská hokejová extraliga jedným zápasom, a to práve medzi našimi Baranmi a posledným tímom extraligy. Mladíci z HK Orange 20 domácich prekvapili a odchádzali so ziskom dvoch bodov.

Ilustračný obrázok k článku Barani prekvapujúco podľahli mladíkom z dvadsiatky: Nedarilo sa im ani po predĺžení
Zdroj: TASR

Domáci mali dobrý vstup do duelu a už v 4. min sa ujali vedenia, keď prihrávku Macháčka zužitkoval z troch metrov pred brankárom pohotový Heizer. Bystričania dostali chuť, boli aktívnejší, ale brankára súpera Baroša nevedeli prekonať. Mladíci postupne ožili, v 13. min voľný Horvát ešte neuspel pred mladým Košarišťanom a v 17. min sa to nepodarilo ani Skalickému.

V prospech družstva z Bratislavy

Druhá tretina vyšla v prospech družstva z Bratislavy. Gašpar tečoval strelu Rusinu a bolo vyrovnané. Potom nevyužil dve vyložené príležitosti Kolena a jednu Gašpar, následne prišiel trest po strate puku od modrej, keď finálnu akciu predviedol produktívny Heizer a štvrtým gólom „baranov“ v rade poslal svoj tím do vedenia. Dlho sa však hokejisti spod Urpína netešili, pretože o necelú minútu neskôr vyrovnal na 2:2 z dorážky opäť Gašpar. Stav sa ešte pred prestávkou snažili zmeniť Dolník a Zigo, ale Baroš dobre zastúpil Sabola.

Chýbala koncovka

V III. tretine hrali domáci aktívny hokej, dobývanie bránky však neprinášalo ovocie, v brejku neuspel Rehák a na opačnej strane sa v oslabení nepresadil Handlovský. V 59. min mohol rozhodnúť Macík, ale v koncovke ho fauloval Valjent, takže stav sa v riadnom hradnom čase nezmenil.

Zápas dospel do predĺženia, v ktorom nevyužili Bystričania dvojminútovú presilovku štyroch proti trom. Šance chýbali, a tak nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol o výsledku Horanský.

HC'05 Banská Bystrica – HK Orange 20 2:3 po sam. nájazdoch (1:0, 1:2, 0:0 – 0:0, 0:1)

  • Góly: 4. Heizer (Macháček, Kadura), 30. Heizer (Handlovský, R. Macík) – 22. R. Gašpar ml. (Rusina, Rzavský), 31. R. Gašpar ml. (Rzavský),
  • rozhodujúci sam. nájazd Horanský
  • Vylúčení: 6:4 na 2 min,
  • presilovky a oslabenia: 0:0,
  • rozhodovali: Štefik – Snášel, Tornay,
  • 1185 divákov
  • zostava Banská Bystrica: Košarišťan – Martin, Saracino, Macháček, Bambúch, Meland, Rosandič, Zošiak, Styk – M. Hudec, White, Handlovský – R. Macík, Heizer, Kadura – Matúš Chovan, Zigo, Lunter – Žilka, D. Hegyi, Dolník
  • Orange 20: Baroš – Predajniansky, Luža, Rusina, Dinda, Gachulinec, Bačik, E. Černák, Valjent – Horanský, Kolena, P. Koyš – Dominik Rehák, R. Gašpar ml., Rzavský – Horvát, Mlynčár, Minárik – Skalický, Šimun, Tibenský
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM