Aktualizované Hokej

Barani potešili bystrických fanúšikov: Prešovčanom nedovolili skórovať

Hokejisti Banskej BYstrice zvíťazili v utorkovom domácom zápase 34. kola Tipos extraligy nad Prešovom 3:0.

Ilustračný obrázok k článku Barani potešili bystrických fanúšikov: Prešovčanom nedovolili skórovať
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Pred začiatkom duelu dostal kapitán Banskej Bystrice Ivan Ďatelinka dres s číslom 900, ktorý symbolizuje počet jeho štartov v extralige. Úvod bol opatrný, nebezpečné parametre mala až strela hosťujúceho Nauša z medzikružia. Domáci predviedli peknú akciu v desiatej minúte, na jej začiatku bol spomínaný Ďatelinka, prihral na pravú stranu rýchlemu Melcherovi, ktorý našiel pred bránkou Paukovčeka, no ten pohorel pred Bespalovom. O pár sekúnd to Nauš skúšal spoza hráča, Weninger bol pripravený. Z dobrej pozície na opačnej strane mieril tesne nad bránku Tamáši. Nepresadil sa ani úplne voľný prešovský útočník Vas z dvoch metrov a v presilovke dvakrát Nauš. A tak prišiel trest. Bystričania Michaud s Fossierom si veľmi dobre rozumeli a hoci v prvej príležitosti pred bránkou nesupeli, v druhej už áno, pretože Michaud sa z medzikružia v osemnástej minúte neulakomil na strelu, prihral na ľavú stranu Fossierovi a ten poslal puk do odkrytej svätyne Bespalova – 1:0.

Hneď v dvadsiatej sekunde druhej tretiny Berger zakončoval spomedzi kruhov presne k žrdi, gólman hostí musel ukázať svoju pozornosť. Potom mal aj šťastie, pretože po strele Bubelu, taktiež spomedzi kruhov, sa puk obtrel o hornú žŕdku. Prešovčania nevyužili ani druhú presilovku, v nej hrozil dvakrát z pravého kruhu Turan. Domácim sa naskytlo prečíslenie dvoch na jedného, Gabor hľadal pred bránkou Paukovčeka, ale ani on sa nepresadil. V druhej polovici zápasu ešte Björkung z medzikružia zamestnal Bespalova, ktorý s problémami zasahoval. V tretej presilovke hostí v rade zaujal prienik ukrajinského útočníka Lyalku a následná šanca Zagrapana, ale Weninger podržal svoj tím skvelými zákrokmi, puk nepreťal čiaru, hoci sa už títo hokejisti radovali.

V tretej tretine začali byť aktívni hráči z východu republiky, no pribrzdil ich gól Banskej Bystrice po 146 sekundách. Michaud z pravého kruhu prestrelil ruského gólmana a zvýšil na 2:0. Následne v oslabení prenikol pred bránku na druhej strane Sýkora, neuspel a bol faulovaný. V hre štyroch proti štyrom mal veľkú príležitosť center ´baranov´ Berger, zblízka sa voľný nepresadil. Domáci neskôr v početnej výhode nehrozili a podobnú príležitosť po jej skončení dostal aj Prešov, ale mohol inkasovať, ak by únik pretavil do gólovej podoby Michaud. Bespalov odolal už pri rovnovážnom stave na ľade aj delovkám Urbánka, Bergera a Björkunga. V závere sa porúčal z bránky, jeho tím hral v šestici, ale od modrej poslal puk medzi opustené žrde Šoltés a spečatil tak prvú výhru v sezóne nad týmto súperom na 3:0.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM