Jakub Forgács Hokej

Barani otočili stav v treťom dejstve. Liptákom doma nastrieľali päťku

Bystričanom sa v posledných stretnutiach darilo. V pohronskom derby zdolali Zvolen a v Detve ani raz neinkasovali. Pod Urpínom teraz vykorčuľovali proti Liptákom.

Ilustračný obrázok k článku Barani otočili stav v treťom dejstve. Liptákom doma nastrieľali päťku
5
Galéria
Zdroj: TASR

Po dvoch tretinách prekvapujúco viedli hostia a domáci favorit sa trápil. Streľba ho neposlúchala, Košarišťan v bránke vychytal aj nemožné a kapituloval len raz, po presilovkovej strele Bartánusa s premiérových gólom v sezóne za ‚baranov‘. Druhá tretina bola v znamení množstva šancí i striel a obaja brankári si schuti zachytali. Lassilu v domácej bránke prekonal v 24. min z trestného strieľania Uram, vcelku poľahky, presne ponad lapačku. Do prestávky chýbalo len 18 sekúnd a Tabaček od modrej čiary prudkou strelou pridal ďalší gól Liptákov. Úvod stretnutia však mali v moci domáci, k výraznému tlaku im pomohli dve vylúčenia hostí a potešil gól Bartánusa. Hostia sa prebrali úplne z útlmu až pri početnej prevahe a od 13. min už hru takmer vyrovnali. Postupne spálili šance Paukovček, M. Sukeľ, Kuráli a vyrovnávajúci gól bol na spadnutie.

V druhej tretine ho strelil v 24. min Uram z trestného strieľania, o štyri minúty neskôr nevyužil prečíslenie M. Sukeľ, v rovnakej čistej šanci sa ocitol v 38. min aj Kriška. Tabačkov gól do šatne bol pre domácich veľkým varovaním pred určitou ľahostajnosťou nad nepremieňaním príležitostí. V prvej minúte Lunter, v tretej Lamper pohoreli pred Košarišťanom, v 20. min zlyhal Hohmann a v 36. min bol blízko ku svojmu druhému gólu Bartánus po presnej nahrávke od Surového.

Tretiu tretinu poznamenala hneď v jej úvode veľká šanca Surového s nepresnou strelou zblízka a v 43. min vyrovnávajúci gól po prieniku Bortňáka s prihrávkou na zakončujúceho Lampera. V 46. min pomohla presilovka k ďalšiemu gólu domácich, po strele Kubku od modrej puk do bránky dorazil Lunter. Rozhodujúce okamihy sa zrodili v 47. a 50. min min. Najskôr M. Sukeľovi v obrovskej šanci zmaril snahu na vyrovnanie Lassila, a potom z ostrého uhla Bubela zvýšil už na dvojgólový rozdiel. Hanbiť sa pri ňom mohol Košarišťan, keď nedával pozor a reklamoval sneh v maske od jedného z brzdiacich hráčov. V 55. min nastrelil ešte Lamper žŕdku a ešte nezvýraznil zaslúžené víťazstvo ‚baranov‘. Presne 2:42 min pred koncom odvolali Liptáci brankára a doplatili na to, keď skóre do prázdnej bránky uazvrel 55 sekúnd pred záverom Brittan.

Hlasy po zápase

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „My sme mali celkom dobrý začiatok zápasu, dostali sme sa do vedenia, no v druhej tretine to bol z našej strany deň otvorených dverí. Vznikalo strašne veľa prečíslení a súper mal v brejkoch šance. My sme mali dlhé striedania, nedržali sme tempo, ťahali nohy. Hneď sme však v tretej tretine vyrovnali, v presilovke potom strelili ďalší gól a mužstvo napokon ukázalo aj charakter. Musíme však hrať nie 30–35 minút, ale 60, zatiaľ nás držia brankári.“

Pavel Paukovček, tréner L. Mikuláša: „O zápase rozhodla druhá tretina a začiatok tretej. V druhej sme mali strašne veľa šancí, na gól sa však veľmi narobíme. V tretej sme inkasovali veľmi rýchlo a po takom kontroverznom vylúčení za filmovanie sme dostali ďalší, čo sa podpísalo na ďalšom vývoji. Bojovnosť a snaha sa nedala uprieť, no hrali sme proti veľmi silnému súperovi.“

Marek Bartánus, autor svojho premiérového gólu v drese domácich: "Dosť veľa zo mňa odpadlo, nikoho neteší, keď čaká tak dlho na gól. Ja som sa snažil na tréningoch dať si záležať na zakončení, vyberal som si miesta, kde góly najčastejšie padajú a som rád, že konečne mi to tam padlo. Hlavne som však rád, že sme zápas celkovo zvládli, bolo to náročné, no v tretej tretine sme ukázali srdiečko.

HC'05 iClinic B. Bystrica – MHK 32 L. Mikuláš 5:2 (1:0, 0:2, 4:0)

  • Góly: 9. Bartánus (Faille), 43. Lamper (Bortňák), 46. Lunter (Kubka, Hohmann), 50. Bubela, 60. Brittain (Faille) – 24. Uram z trest. strieľania, 40. Tabaček (Spilar)
  • Rozhodcovia: J. Konc, Štefík – Rojík, Krajčík
  • Vylúčení: 4:5
  • Presilovky: 2:1
  • V oslabení: 0:0
  • 2261 divákov
  • HC'05 iClinic B. Bystrica: Lassila – Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Brejčák, Mihálik, Dame-Malka, Gélinas – Lamper, Bortňák, Bartánus – Faille, Surový, Lunter – Hohmann, Bubela, Brittain – Belluš, Češík, Andrisík
  • MHK 32 L. Mikuláš: Košarišťan – Kuráli, Suchý, Tabaček, Pacalaj, Devečka, Bača, Moravčík – Spilar, Paukovček, Kriška – Števuliak, Langhammer, J. Sukeľ – Rapáč, M. Sukeľ, Uram – Lištiak, Piatka, Laco

Foto: ilustračné

FOTO: Bystrickí barani - hokejové momentky
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM