Monika Obrtalová Hokej

Barani odchádzajú zo Steel arény s bodom

Banskobystrických hokejistov čakal v dohrávke 9. kola extraligy mimoriadne náročný zápas. Predstavili sa totiž na ľade lídra tabuľky - tímu z Košíc. Napriek zraneniam dvoch kľúčových centrov, Češíka a Hlinku, sa Baranom podarilo aj na horúcom východo

HC Košice – HC'05 Banská Bystrica 3:2 pp

Góly a asistencie: 00:37 Roman Tománek (Marek Biro, Ján Sýkora), 22:09 Jakub Rumpel (Vladimír Kútny) – 07:58 Ján Tabaček (Peter Bartoš, Stanislav Gron) pres/2, 25:59 Ján Tabaček (Jaroslav Kristek, Martin Kriška), 61:13 Róbert Tomík (Peter Bartoš)

Rozhodovali: Rudý – R. Bednár, Tornay, vylúčení: 3:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4024 divákov

V košickej Steel aréne sa stav menil už po 37 sekundách. Hudáček neudržal ľahký puk a Tománek to dokonale využil strelou do voľného priestoru brány. Domáci zvýšili aktivitu smerom dopredu a v 8. minúte vyrovnali stav stretnutia, keď využili presilovú hru o dvoch mužov. Bartoš sa najlepšie zorientoval v skrumáži pred Šimonovičom, poslal puk na hokejku Tabačka a ten nekompromisne skóroval. V ďalšom priebehu sa hra vyrovnala, súperi nevyužili svoje príležitosti na skórovanie a preto sa stav do konca prvej tretiny nezmenil. Najviac po góle volala strela Buca, ktorá skončila na žŕdke Šimonovičovej svätyne.

„Oceliarom“ nevyšiel vstup ani do druhého dejstva a už po necelých troch minútach inkasovali z hokejky Rumpela, ktorý si pekne obhodil Grmana a zoči-voči Hudáčkovi s prehľadom zakončil – 1:2. Domáci zvýšili útočnú aktivitu, čoho výsledkom bolo o tri minúty neskôr vyrovnanie. Najprv sa do obrovskej príležitosti dostal Haščák, ktorý sa sám ocitol pred bránou hostí, no nenamieril presne. Následná prihrávka Kristeka na Tabačka už mala prívlastok gólová – 2:2. Košičania naďalej tlačili, neustále sa hralo pred bránou Šimonoviča, ale ten odolával ich strelám. Päť minút pred koncom druhej tretiny dostali opäť možnosť zahrať si presilovku piatich proti trom, ktorú však nevyužili a do šatní sa šlo za nerozhodného stavu.

V záverečnej dvadsaťminútovke sa obidve mužstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, bližšie ku gólu boli v 51. minúte domáci, no Jenčík vo veľkej príležitosti nepochodil a po ňom ani Miklík Šimonoviča neprekonal. „Barani“ vytrvalo bránili a vyrážali do rýchlych brejkov, s ktorými si však Hudáček poradil. Po šesťdesiatich minútach sa stav nezmenil a tak prišlo na rad predĺženie, v ktorom rozhodol Tomík, keď dotlačil puk za ležiaceho Šimonoviča.

Zdroj: TASR, szlh.sk Foto: hc05.sk

Barani odchádzajú zo Steel arény s bodom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM