Hokej

Barani nebodovali ani v 2. zápase pod Urpínom: Poprad si schuti zastrieľal

Hokejisti HC´05 B. Bystrica prehrali v 24. kole Tipos extraligy s HK Poprad 2:6.

Ilustračný obrázok k článku Barani nebodovali ani v 2. zápase pod Urpínom: Poprad si schuti zastrieľal
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Úvod duelu bol opatrný. Prvú príležitosť mali domáci hokejisti v štvrtej minúte. Kabáč sa natlačil cez Drgoňa pred Tomeka, no nepochodil pred ním. Nasledoval protiútok súpera s úspešným koncom. Rymsha vystrelil spoza kruhu a vymietol horný roh svätyne Gajana – 0:1. Bystričania hrali potom dve presilovky, v tej prvej nehrozili, ale v druhej sa už dostali do šancí. Dve veľké nevyužil voľný Gabor, najprv zblízka a potom ani z dvoch metrov. Napokon rozvlnil sieť za Tomekom Fossier razantnou strelou z vrchnej časti kruhu do vinkľa – 1:1. Hokejisti spod Urpína mali prevahu a mohli sa ujať i vedenia. Gabor v páde pred bránkou neuspel, hoci bol sekaný a podobne dopadol aj prienik Šoltésa, tiež sa ocitol v koncovke pred Tomekom a v páde bol faulovaný. Záver tretiny vyšiel hosťom. Naskytla sa im kratšia presilovka piatich proti trom a sekundu pred prestávkou bola účinná i tečovaná strela Arniela spoza kruhov – 1:2.

V druhej tretine sa domáci ubránili dvom presilovkám súpera a keď boli v pätici pohrozili prienikom Bubelu, ktorý stroskotal na Tomekovi. Opäť sa potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš, pretože strelu Ulrycha spoza kruhu tečoval pred bránkou Arniel a zariadil stav 1:3. A to nebolo všetko. Podtatranci využili ďalšiu presilovku, zblízka sa na dvakrát presadil Filip Mešár a vyhnal Gajana z bránky. Hrozivý stav 1:4 z pohľadu ´baranov´ trval iba štyri minúty, pretože Šoltés ideálne našiel Bubelu pred odkrytou bránkou a ten sa nemýlil – 2:4. Do druhej prestávky mohol aktívny Arniel pridať hetrik, jeho prienik sa neskončil gólom. Banskobystričania hrali v závere tejto časti presilovku a v nej nepokoril Tomeka v dobrej šanci Ščerbak.

V tretej tretine mali hráči HC ´05 možnosť na zníženie počas presilovky. Pred Tomekom sa však nepresadili Ščerbak, Gabor a účinná nebola ani strela Šoltésa z kruhu. V ďalších minútach neskončilo gólom ani natlačenie sa pred bránku zo strany Kabáča. Bystričania mali navrch i miernu prevahu, ale strely neboli z kategórie nebezpečných. Tie skôr vyslali na Belányiho po rýchlych kontrách Popradčania. Tí sa napokon v závere tešili aj z piateho gólu. Dal ho pri odvolanom brankárovi medzi opustené žrde Ully – 2:5. A keďže ´barani´ sa na konci až dvojnásobne oslabili, pykali znovu, šiesty gól zariadil pred bránkou dôrazný Brejčák.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM