Hokej

Barani majú nového športového manažéra: Hudec načrtol výzvy a myšlienky

S ďalšími členmi vedenia klubu bude teraz Michal Hudec konzultovať o prioritách pri skladaní kádra na novú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Barani majú nového športového manažéra: Hudec načrtol výzvy a myšlienky
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Novým športovým manažérom extraligového hokejového klubu HC '05 Banská Bystrica sa stal bývalý útočník a kapitán tímu Michal Hudec. Vo funkcii nahradil Júliusa Kovala.

Čo plánuje?

Michal Hudec je štvornásobný majster Slovenska v drese Slovana Bratislava, bývalý reprezentant a účastník MS 2006 v Rige. V zbierke úspechov má aj bronz z MS hráčov do 20 rokov vo Winnipegu 1999. Pod Urpínom strávil päť sezón, po konci hráčskej kariéry chvíľu pôsobil v realizačnom tíme „baranov“ ako asistent trénera Dana Cemana (2018/2019). Do známeho prostredia sa teraz vracia v manažérskej pozícii. „Viac-menej tie kompetencie zostávajú podobné, ako to bolo za Jula Kovala. Čiže hráčsky káder, trénersky tím a s tým spojené kontrakty, skladba mužstva a tak ďalej. V podstate preberám jeho robotu,“ uviedol Hudec pre oficiálnu webstránku banskobystrického klubu.

S ďalšími členmi vedenia klubu bude teraz konzultovať o prioritách pri skladaní kádra na novú sezónu: „Nejaké výzvy a myšlienky už sú, ja som vždy dával strašne do toho srdce a hlavne verím na dobrý kolektív, čo väčšinou prináša úspech. Takže budeme hľadať charakterovo dobrých hráčov. Počul som, že káder z nedávno skončenej sezóny tvoril v kabíne dobrý kolektív, takže viac-menej tá kostra bola dobrá. Verím, že to doplníme dobrými hráčmi a ten káder bude spĺňať kritériá, ktoré sa mi páčia a ktoré sa budú páčiť aj ľuďom. Tá identita klubu je nastavená dlhé roky, ja som bol tiež toho súčasťou a nemám dôvod meniť ten charakter.“

Ovenčený úspechmi

Štyridsaťdvaročný Hudec získal všetky štyri majstrovské tituly so Slovanom Bratislava, vybojoval s ním aj jeden bronz. V drese Banskej Bystrice pridal striebro a dva bronzy. V českej extralige vybojoval bronzovú medailu s Českými Budějovicami a na juhu Čiech si zahral aj Ligu majstrov.

Tridsaťjedenročný Július Koval pôsobil na pozícii športového manažéra „baranov“ od sezóny 2015/2016. Mal výraznú zásluhu na úspechoch klubu, počas jeho manažérskej éry získali Bystričania tri majstrovské tituly za sebou (2017, 2018, 2019).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM