Monika Obrtalová Hokej

Barani konečne zvíťazili

Trápiaci sa banskobystrickí hokejisti mali jedinečnú možnosť vrátiť sa na víťaznú vlnu, keď v 33. kole extraligy privítali Skalicu. Tá má posledné obdobie takisto slabšiu formu. Okrem toho si jej hráči mohli ešte stále pamätať 9-gólový uragán, ktorý

HC'05 B. Bystrica – HK 36 Skalica 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 11. a 28. Vantroba – 59. R. Školiak

Rozhodcovia Lauff – Štefík, Valach, vylúčení 6:5, navyše 10 min Biro (Bystrica) 10 min za úder do hlavy a krku, presilovky 0:0, v oslabení 0:1, 1230 divákov.

História predchádzajúceho vzájomného zápasu, keď domáci deklasovali Skalicu a takmer im strelili desiatku, sa neopakovala ani zďaleka. Po dvoch tretinách viedli len 2:0, na oba góly sa dosť nadreli a ‚tajfún‘ neprišiel ani v tretej. Negatívna bilancia troch kôl obom mužstvám zväzovala ruky, no chýb v obrane sa nezbavili. Skaličania si zapisovali žalostnú streľbu a aj v presilovkách pôsobili dosť bezradne. V 1. tretine doplatil na nepresnú mušku Šátek i Prokop, medzi domácimi Kútny i Hvila, ktorý sa prekľučkoval v oslabení až pred Lakosila, no na gólmana hostí nevyzrel. Jediný gól vsietil v 11. min Vantroba nekompromisným príklepom, keď mu spoza bránky vypracoval šancu Hudec.

V druhej tretine Vantroba pridal pomerne lacný gól, forhendom nahodil puk pred bránku a ten sa odrazu v 28. min zatrepotal v sieti. Skaličanom dochádzal dych, prejavili sa len v úvode druhej dvadsaťminútovky, s nádejnými strelami Kutálka, Nováka i R. Školiaka, ktoré Šimonovič s istotou zlikvidoval. Bystričania mohli zápasu stanoviť jasnejšiu pečať, po nevyužitých možnostiach Tománka, krásnom prečíslení Tománka a Hvilu v 35. min i po Hlinkovej strele v presilovke, ktorá skončila v 38. min na žŕdke.

V záverečnej tretine sa Skaličanom už nepodarilo zdramatizovať priebeh kontaktným gólom a domácim zasa stačilo udržiavať súpera na dištanc rušivými brejkami. Skaličania sa po dvoch vylúčeniach už nezmohli ani na záverečný tlak, a tak im domáci pomohli. V 59. min po chybe Hudeca premenil samostatný nájazd v oslabení R. Školiak a zmaril Šimonovičovi čisté konto. Vytúžené vyrovnanie však neprišlo ani v 20-sekundovej power-play a obrovskom závare pred bránkou domácich.

Zdroj: TASR

Barani konečne zvíťazili
1
Galéria
bystricaskal
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM