Hokej

Barani končia! Zvolen uspel v 5. štvrťfinálovom zápase a postupuje ďalej, FOTO

Hokejisti majstrovského HKM Zvolen postúpili do semifinále Kaufland play off Tipos extraligy. V piatom stretnutí štvrťfinále zvíťazili doma nad HC´ 05 Banská Bystrica 3:2 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:1 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Barani končia! Zvolen uspel v 5. štvrťfinálovom zápase a postupuje ďalej, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Banskobystričania nastúpili na duel vo Zvolene v oklieštenej zostave, k avizovaným zraneným hráčom pribudol i absentujúci Cardwell, ktorý je v riešení za súboj s Jedličkom v predchádzajúcom zápase. Tento zvolenský útočník je totiž vážnejšie zranený. Hostia spod Urpína s tromi formáciami odolali úvodnému tlaku majstra, keď sa nepresadili Marcinek a Roy. Domácim sa však v štvrtej minúte zranil najproduktívnejší hráč play off Krieger, keď s bolesťou ruky odišiel z ľadu. Bystričania potom nevyužili presilovku, Michaud to skúšal dvakrát zblízka, no napokon sa presadili z brejku, keď Támaši prešiel popri mantineli cez Sládka, nahral Fossierovi a ten sa pred odkrytou bránkou nemýlil – 0:1. Tím spod Pustého hradu následne pritlačil v snahe o vyrovnanie, ale mohol pykať, ak by sa po strele Michauda dostal pred prázdnou svätyňou Rahma k puku Berger. Skoro sa mu to podarilo. V 16. minúte prevaha ´byndziarov´ mala gólovú podobu po strele Haina a dorážke Diakova.

Na začiatku druhej tretiny mohli ísť do vedenia Banskobystričania z rýchleho protiútoku, Michaud sa pekne natlačil pred Rahma, ale nevyzrel na neho a neskôr nepochodil ani Björkung. Prevahu mal stále Zvolen a zužitkoval ju v 33. minúte. Voľný Hain z medzikružia prestrelil Weningera, ktorému puk prešiel pomedzi betóny – 2:1. Hostia následne pridali a dostávali sa do šancí. Berger neuspel zblízka a Melcher v úniku, keď bol aj faulovaný Hainom. Následnú presilovku ´barani´ pretavili do vyrovnania na 2:2 tečom Michauda. Záver stredného dejstva patril domácim hokejistom, Osterberg spred bránkového priestoru bekhendom mieril do hornej žŕdky a pri dorážke v dobrej pozícii nedokázal skórovať ani Török.

V tretej tretine mal navrch Zvolen, ale nevyužíval príležitosti, do ktorých sa vďaka dobrej defenzíve súpera dostával iba ťažko. Zuzina vychytal v 46. minúte lapačkou Weninger a o malú chvíľu po dobrej práci Marcineka sa pred gólmanom HC ´05 nepresadil Török. Úradujúcemu majstrovi nevyšla ideálne ani prvá presilovka v stretnutí. Po nej mal tlak, no šance sa rodili ťažko.

Aj preto duel dospel do predĺženia a v ňom nepremieňali šance domáci hokejisti, najväčšie Osterberg, Viedenský, Török a Meliško. Až prišla 76. minúta, v predbránkovom priestore operoval Saracino a ukončil duel i sériu víťazným gólom na 3:2.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: 5. štvrťfinálový zápas play off HKM Zvolen - Banská Bystrica
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM