Jakub Forgács Hokej

Barani excelovali aj s prekopanou zostavou: Skalici nedali na domácom ľade šancu!

Hoci v posledných dňoch opustili banskobystrický tím niekoľkí legionári, na výkonoch baranov sa to zatiaľ neodzrkadlilo. Pocítili to aj Skalickí hokejisti, ktorí spod Urpína odchádzali s päťgólovou nádielkou.

Ilustračný obrázok k článku Barani excelovali aj s prekopanou zostavou: Skalici nedali na domácom ľade šancu!
Zdroj: TASR

Prvá tretina sa niesla v znamení tabuľkovej prognózy, hostia ťahali za krátky koniec a domáci vyčnievali vo všetkých činnostiach. Ich tri góly, jeden krajší ako druhý, vyhnali v 13. min aj brankára Romančíka, aj keď za deravou obranou bolo ťažko hľadať v ňom vinníka. V 6. min po spolupráci s Preissingerom otvoril skóre Handlovský, o necelé štyri minúty neskôr biliardová akcia Handzuša, Kaduru a strelca Hudeca opäť zniesla najvyššie parametre, no a keď v 13. min Zigo po načasovanej nahrávke od Lampera pridal tretí gól, na striedačke Skalice nastal zrejmý nepokoj. Nekompromisný vývin skóre mohol pribrzdiť Brendl, jeho dve žŕdky na konci tretiny zazvonili do uší domácich dosť varovne.

Po prestávke minúty odbúdali už bez väčšieho vzruchu, Skaličania skóre neznížili, aj keď Košarišťana v bránke viac rozhýbali, najmä Bezúch po kombinácii s Juríkom v 26. min a Brendl v ďalšej šanci v 37. min. Domácim stačilo hru kontrolovať, občas pohroziť, ako v 35. min pri ukážkovom sóle odvážneho Rosandiča, a do tretej tretiny si odniesli nemenný trojgólový náskok. Diváci boli zvedaví aj na obrodu v kádri ‚baranov‘, už bez vytrestaných legionárov, a akoby im táto očista prospela.

Hostia sa v tretej dvadsaťminútovke sympaticky usilovali streliť vo väčšom vypätí aspon jeden gól, no vždy im pred bránkou pri vydarenejších kombináciách chýbali nejaké centimetre k doklepnutiu puku. V 48. min musel Lipovský pri šanci Preisingera vytiahnuť skvelý zákrok, v tom čase však už hostia akoby klesali na duchu. Pribzrdiť sa nechali aj vylúčením, a práve v ňom Čížek nasmeroval v 51. min nahrávku na ‚rozpumpovaného‘ Handzuša, ktorý zoči voči Lipovskému nezaváhal. O dramatickú bodku jedonznačného zápasu sa postarali v klasickej bitke Kadura s Barákom v 55. min, hostia si zahrali dve minúty presilovku o dvoch hráčov, Komínek spálil obrovskú šancu na zníženie skóre a Košarišťan si ustrážil aj vďaka troche šťastia čisté konto, okorenené piatym gólom Kafku necelé tri minúty pred koncom.

Hlasy trénerov

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: „Vyšiel nám úvod, prvá tretina bola výborná, s dobrým pohybom, potom sme poľavili. Aj Skalica robila viac problémov, zvládli sme to, prebrali sa, strelili ďalšie dva góly, ubránili sa aj oslabeniu o dvoch hráčov. Mladí hráči si zaslúžia pochvalu, neinkasovali sme, bolo to kolektívny výkon, výborný výkon podal brankár Košarišťan. Zmeny v zostave spôsobili, že sme ju museli prekopať, chvíľu potrvá, kým juniorom forma narastie. Obavy z toho, že budeme hrať zle som nemal, len z toho, ako to mladí zvládnu, svoju úlohu však splnili. Stalo sa, čo sa stalo, rozlúčili sme sa s legionármi, mužstvo budujeme na silnej kabíne. Všetko zlé je na niečo dobré, máme kvalitný základ, mladí hráči sa môžu popri skúsených hráčoch zlepšovať a pomáhať.“

Štefan Mega, tréner Skalice: „Vedeli sme, že domáci vyvinú tlak, to sa potvrdilo, my sme sa nevyhli individuálnym chybám a trikrát sme inkasovali. V druhej tretine sme sa snažili streliť gól a neinkasovať, gól sme nestrelili. Domáci podali dobrý výkon, mrzí ma, že po dlhšom čase sme neskórovali, nastrelili sme síce tri žŕdky, no na ne sa nehrá a 5:0 je jednoznačný pomer.“

HC'05 B. Bystrica – HK 36 Skalica 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)

  • Góly: 6. Handlovský (Preisinger), 10. Hudec (Kadura, Handzuš), 13. Zigo (Lamper, Bambúch), 51. Handzuš (Čížek), 58. Kafka (Preisinger, Handlovský)
  • Rozhodcovia: Jonák – Holienka, Tvrdoň
  • Vylúčení: 5:5, navyše Kadura DKZ za zhodenie rukavíc – Barák 10 min za hrubosť
  • Presilovky: 1:0
  • V oslabení: 0:0
  • Zmeny: 21. navyše P. Lunter a Jendroľ – 13. Lipovský za Romančíka
  • 1 737 divákov

Foto: ilustračné

Skaličania si v zápase proti baranom ani nevrzli
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM