Jakub Forgács Hokej

Barani doma prestrieľali Martin: Sedem gólov v sieti hostí a výpadok v posledných minútach VIDEO

Tak tomu sa povie poriadna gólová nakladačka. Na banskobystrickom ľade barani skrížili hokejky s Martinom a predviedli sa v tom najlepšom svetle. Po dvoch tretinách Martinčania nemali veľa čo riešiť, možno len chuť, aby zápas dohrali so cťou.

Ilustračný obrázok k článku Barani doma prestrieľali Martin: Sedem gólov v sieti hostí a výpadok v posledných minútach VIDEO
Zdroj: TASR

Martinčania prehrávali už 1:7 a na ľade pripomínali zúfalca pred popravou. Domácim neustále nabíjali na hokejky skvelé príležitosti, siedmy gól inkasovali v presilovke, keď sa motali okolo svojej bránky ako bezprízorní.

V 33. min Čecha v bránke vystriedal Dzubina, no aj on stihol za nesúrodou obranou do prestávky dvakrát inkasovať, prvý raz po 23 sekundách hry, čo vstúpil na ľad. Pre pokoj ‚baranov‘ bolo dôležité, že si predpiekli výrazne oslabeného súpera už v 2. min vďaka efektnej trefe Kafku do vinkla. V 14. min síce Smrek v presilovke vyrovnal, keď mal Wiikman zakrytý výhľad, ružové okuliare však museli Martinčania veľmi rýchlo zahodiť. Aj gól Preisingera od modrej nad lapačku Čecha zapadol presne pod žŕdku a skóre prvej tretiny uzavrel v 19. min krásnou bombou Kytnár po nahrávke od Kudrnu spoza bránky.

V strednej časti hry ‚barani‘ dominovali na celej čiare, hosťom nepomohol ani oddychový čas v 34. min, keď sa ich defenzíva zrútila ako domček z kariet. Medzi 33. a 35. min kapitulovali trikrát a dopustili aj zrod lákavej diváckej túžby byť svedkom málo vídanej desiatky. Príblížiť ju mohol Handlovský v nájazde, potom zblízka Preisinger, v brejku Hudáček i Kudrna, oddialiť zasa Svoboda v 52. min po nastrelenej žŕdke, Kolba i Klíma pri hre štyroch na štyroch.

Od 56. min dostali domáci ponuku zahrať si presilovku o dvoch hráčov v trvaní 97 sekúnd, no ani z nej ďalší gól nevytlačili. Naopak, v oslabení Markovič dosunul do bránky v brejku druhý gól hostí, čo bola aspoň nepatrná útecha za debakel. Nakoniec bola väčšia, keď Martinčania v 60. min využili presilovku piatich na troch vďaka Ďatelinkovi a početnú výhodu o jedného hráča zásluhou Pokrivčáka.

Hlasy po zápase

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: „Zdôrazňovali sme hráčom hrať celých 60 minút a hlavne od začiatku. To sme spočiatku zvládli, prvé dve tretiny padali góly, dobre sme hrali presilovky, oslabenia, vypracovali sme si veľa šancí. V tretej tretine záverečné štyri minúty sme zažili totálny výpadok, treba sa nám z toho poučiť, lebo by sa nám to s ťažším súperom nemuselo vyplatiť.“

Jaroslav Török, tréner Martina: „Tento zápas nám vôbec nevyšiel, od začiatku nám chýbala koncentrácia, agresivita, pohyb. Proti tak poskladanému medzinárodnému tímu domácich s bývalými hráčmi KHL a my s našimi 12-timi odchovancami to bolo pre nás veľmi ťažké. Máme problémy so zostavou, bojujeme s tým, jediné pozítívum bola tretia tretina a tri strelené góly v nej. S takýmto výkonom by sme určite proti Skalici neuspeli.“

HC'05 B. Bystrica – MHC Mountfield Martin 7:4 (3:1, 4:0, 0:3)

  • Góly: 2. Kafka (Nicastro), 15. Preizinger (Kafka), 19. Kytnár (Kudrna, Kadura), 25. Hudec (White, Cohen), 33. White (Cohen, Hudáček), 34. Kudrna (Kytnár, Kadura), 35. Handlovský – 14. Smrek (Markovič, Klíma), 57. Markovič (Tupý), 60. Ďatelinka (Markovič, Važan), 60. Pokrivčák (Fujerík)
  • Rozhodcovia: D. Konc – M. Orolin, Sčensný
  • Vylúčení: 7:7
  • Presilovky: 2:3
  • V oslabení: 1:1
  • Zmeny: 41. Košarišťan za Wiikmana – 33. Dzubina za Čecha
  • 1 401 divákov

Foto: ilustračné

Barani doma nedali šancu Martinu
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM