Hokej

Barani doma opäť nesklamali: O triumfe nad Liptákmi rozhodli už v 1. tretine

Hokejisti HC´05 Banská Bystrica zvíťazili v piatkovom zápase 32. kola Tipos extraligy nad posledným MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Barani doma opäť nesklamali: O triumfe nad Liptákmi rozhodli už v 1. tretine
Zdroj: TASR/František Iván

V úvode duelu boli o niečo viac aktívnejší hostia, ale nevyužili šance. Po góle volal najmä únik Matúša Paločka, Weninger bol proti. Na opačnej strane mal dobrú možnosť zblízka Berger a ešte väčšiu v úniku z ľavej strany Rákoš, ktorý iba tesne minul bránku. Gólom sa neskončil ani pekný prienik Michauda. V 13. minúte sa na útočnej modrej čiare uvoľnil mladý bystrický útočník Jendroľ, išiel sám na Kozla, ale neprekonal ho. Podarilo sa to až v presilovke Cardwellovi. Napriahol od modrej čiary, Gabor dobre stál pred brankárom a puk si tak našiel cestu medzi žrde – 1:0. Do prestávky pridali „barani“ aj druhý gól. Berger našiel v medzikruží Šoltésa, ten predviedol kvalitnú prácu s hokejkou i úspešnú koncovku pod hornú žŕdku – 2:0.

Banskobystričania na začiatku druhej tretiny využili ďalšiu presilovku. Ťažili z dobrej práce Melchera pri ľavej žrdi, do ktorej najprv poslal puk, no odrazený napokon dotlačil do bránky a zvýšil na 3:0. Následne mali hostia až tri početné výhody po sebe. Tú prvú aj využili. Po strele Walegu sa z dorážky presadil Handlovský – 3:1. Potom podržal domácich brankár Weninger. Zlikvidoval kvalitné strely z kruhu v podaní Walegu, Handlovského a Krišku. Rodák spod Urpína Handlovský v drese Liptákov neuspel ani zblízka. Bystričania pohrozili v oslabení šikovným prienikom Vašaša, Kozel však jeho strelu kryl a tím podržal aj v poslednej minúte pred prestávkou, kedy hrali ´barani´ presilovku piatich proti trom. Už keď boli hostia na ľade štyria, skóroval Lamper, ale jeho gól videorozhodca neuznal, pretože si najprv hokejkou odtlačil betón gólmana a až následne poslal puk do bránky.

Na začiatku tretej tretiny pohrozil v oslabení útočník Liptákov Kriška. Väčšiu aktivitu mali bystrickí hokejisti, korí mohli pridať štvrtý zásah najmä v presilovke. V nej nevyužil dve šance aktívny Michaud a zblízka sa nepresadil ani Berger. S pribúdajúcim záverom museli hrať hostia vabank, odvolali brankára, hrali v šestici, mali tlak, no veľkú príležitosť nedokázal pretaviť do gólovej podoby Šepelev.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM