Jakub Forgács Hokej

Barani doma nastúpili proti úradujúcemu majstrovi: Tri body zostávajú pod Urpínom!

Po dlhšej prestávke čakal banskobystrických hokejistov ťažký súper. Pod Urpínom čelili úradujúcemu majstrovi a lídrovi priebežného poradia Tipsport ligy, Košiciam.

Ilustračný obrázok k článku Barani doma nastúpili proti úradujúcemu majstrovi: Tri body zostávajú pod Urpínom!
Zdroj: TASR

Prvá vážnejšia šanca patrila domácim, Kytnár však z tesnej blízkosti nevyzrel na Melicherčíka. V 11. minúte mohli Bystričania vo vlastnom oslabení prekvapiť hostí, Matoušekovu strelu však zastavila žrď. Košice sa dlho nevedeli dostať do tempa a zamknúť súpera v obrannom pásme, napokon však 13 sekúnd pred vypršaním Ďatelinkovho trestu udreli, keď biliardovú akciu pretavil do gólovej bodky Varga. V 15. minúte „oceliari“ zvýšili náskok zásluhou Milého, ktorý na dvakrát prekonal Bacashihuu. „Barani“ dostali príležitosť na zníženie počas vylúčenia Chovana, ale v útoku boli jaloví.

„Barani“ sa dočkali v 22. minúte. Lucenius vnikol do pásma a našiel prihrávkou Kytnára, ktorému stačilo iba správne nastaviť hokejku – 1:2. V 27. minúte Matoušek zbytočne stratil puk a Košičania vyrazili do brejku, na konci priamočiarej akcie bol Hrnka, ale Bacashihua mu zmaril gólovú radosť. Až na toto zaváhanie sa druhá tretina niesla v znamení prevahy domáceho tímu, ktorý mal niekoľko výborných príležitosí na vyrovnanie. V 29. minúte Tománkovu strelu švihom bravúrne zneškodnil Melicherčík, o dve minúty neskôr zasa úplne voľný Lucenius z dvoch metrov trestuhodne minul. V závere druhej časti na opačnej strane pohrozil Jenčík, ale Bacashihua podržal svoj tím.

V 45. minúte vyšla domácim rýchla akcia. Tománek našiel Basta a ten poslal puk povedľa Melicherčíka do bránky – 2:2. Po vyrovnaní ubudlo šancí, prím hrali defenzívy oboch tímov, nik sa nechcel dopustiť osudovej chyby. Až v záverečnej päťminútovke sa opäť začal hrať otvorený hokej. Najskôr 56. minúte vzbudila pozornosť akcia hosťujúceho Jenčíka, ktorý namiesto prihrávky na Spilara zvolil strelu a tá Bacashihuu neprekvapila. Bystrici sa napokon podaril dokonalý obrat skóre. Melicherčík trestuhodne nezachytil ľahký puk, ktorý sa odrazil k Bastovi a ten ho šikovne poslal zblízka do odkrytej brány – 3:2. Sekundu pred koncom ešte mohli domáci prikrášliť triumf, no Zigova strela len zazvonila o žŕdku.

HC'05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)

  • Góly: 22. Kytnár (Lucenius, Tománek), 45. Bast (Tománek, Roussel), 58. Bast (Tománek, Majdan) – 13. Varga (Češík, Deyl), 15. Milý (Šedivý)
  • Rozhodovali: J. Konc, Kubuš – Kacej, Výleta,
  • Vylúčení: 2:3 na 2 min
  • Presilovky: 0:1
  • Oslabenia: 0:0
  • 2019 divákov.

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM