Jakub Forgács Hokej

Barani doma nastúpili proti Skalici: Prehrávali už 2:0, no dosiahli parádny obrat!

Pod Urpínom sa priebežne štvrtí barani stretli s predposledným tímom tabuľky Tipsport ligy. Banskobystrickí hokejisti skrížili hokejky so Skaličanmi.

Ilustračný obrázok k článku Barani doma nastúpili proti Skalici: Prehrávali už 2:0, no dosiahli parádny obrat!
Zdroj: TASR

Úvod stretnutia mal nečakaný priebeh. Bystričania sa dopúšťali vzadu množstva chýb a diery v ich defenzíve využívali hostia na rýchle brejky. V 4. minúte potrestal zlú rozohrávku „baranov“ Mickievics, ktorý sa dostal do nájazdu a chladnokrvne zavesil pod hornú žŕdku. O štyri minúty neskôr Petran fauloval v úniku Bezúcha a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Bezúch si Bacashihuu rozhýbal ramenami a zvýšil už na 2:0 pre hostí.

Bystričania po tomto momente pridali, dobré šance mali Bast i Majdan, Košút bol však na mieste. Domácich nakopli až presilové hry. V 16. minúte sa presadil zblízka Tománek, o necelé tri minúty vyrovnal na 2:2 opäť v početnej výhode Bast, ktorý tečoval strelu Tománka od modrej čiary. Obrat dokonal v 19. minúte aktívny Tománek, ktorý nastavil čepeľ hokejky do prihrávky Basta.

V druhej tretine sa gólový uragán stíšil, pestré pasáže sa striedali s hluchými. V 25. minúte vytesnil Bacashihua iba s námahou strelu Trenčana ponad hornú žŕdku. Na druhej strane mohol zvýšiť náskok Kytnár, no neuspel pred Košútom, rovnako ako o pár momentov neskôr Ďatelinka s Majdanom. Nádeje Záhorákov na dobrý výsledok definitívne vzala 42. minúta, keď po peknej prihrávke od Luceniusa prekonal Košúta strelou z ľavého kruhu Gillies a Bystričania odskočili súperovi na dva góly. Skaličania potom síce častejšie držali puk na hokejkách, ale veľa s ním nevymysleli, navyše po stratách sa dopúšťali ďalších faulov, ktoré domáci nemilosrdne trestali.

V 48. minúte využili tretiu presilovku, keď Hvila z ľavej strany prestrelil Košúta – 5:2. Hosťom naopak hra v početnej výhode vôbec nevychádzala, ak sa aj dostali do streleckých príležitostí, stroskotali na Bacashihuovi, ako to bolo v 55. minúte, keď americký brankár zneškodnil šance Pašeka a Zálešáka. Bystričania v závere už súperovi nič nedovolili a mohli sa tak tešiť z trojbodového zis­ku.

HC'05 iClinic Banská Bystrica – HK 36 Skalica 5:2 (3:2, 0:0, 2:0)

  • Góly: 16. Tománek (Hvila, Majdan), 17. Bast (Tománek, Pujacs), 19. Tománek (Bast, Majdan), 42. Gillies (Lucenius, Petran), 48. Hvila (Majdan) – 4. Mickievics, 8. Bezúch (z tr. strieľania)
  • Rozhodovali: T. Orolín – Bogdaň, Rovenský
  • Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Gillies (Bystrica) 10 min. za napadnutie hlavy a krku
  • Presilovky: 3:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 1957 divákov
  • HC'05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Sandgren, Ďatelinka, Šmach, Pujacs, Petran, Čížek, Košecký – Tománek, Bast, Majdan – Matoušek, Kytnár, Hvila – Gillies, Lucenius, Lamper – Ferleťák, M. Surový, Ambroz – Adamčík
  • HK 36 Skalica: Košút – Reichel, Barák, J. Novák, Opálek, Horváth, Jankovič, Zukal – Mickievics, Brendl, Mart. Ďaloga – Bezúch, Zálešák, Pašek – Briestenský, Studenič, Markulinec – Trenčan, Lantoš, Korýtko

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM