Jakub Forgács Hokej

Barani cestovali pod hrad Matúša Čáka: Z Trenčína sa však vracajú bez bodu

Banskobystrickí hokejisti narazili v 42 kole Tipsort ligy na Trenčanov. Na ľade súpera sa štvrtí barani stretli so šiestym tímom priebežného poradia.

Ilustračný obrázok k článku Barani cestovali pod hrad Matúša Čáka: Z Trenčína sa však vracajú bez bodu
Zdroj: TASR

Pokiaľ chcela Dukla udržať krok s prvou štvorkou, bezpodmienečne potrebovala bodovať so štvrtou Banskou Bystricou. Hostia bez ôsmich hráčov základnej zostavy však pod hrad Matúša Čáka neprišli s čisto defenzívnou taktikou. V 5. minúte sa medzi kruhmi ocitol nekrytý Kytnár, ale priestor brány z dobrej pozície netrafil. Na opačnej strane predviedol technickú vyspelosť Gašparovič a snažil sa prekvapiť Bacashihuu. V 9. minúte dostal prihrávku do jazdy Dlouhý a po kľučke na brániaceho hráča preveril pozornosť amerického gólmana. Trenčania boli o niečo aktívnejší, ale šance sa vďaka pozorným obranám rodili ťažšie.

Vyrovnaný hokej pokračoval aj na začiatku druhej tretiny. Dukle sa šanca otvoriť skóre núkala v presilovej hre. V nej dva razy pohrozil Ryzák, ale puk za Bacashihuu dostať nedokázal. Po jej konci zostali domáci v tlaku a v tlačenici sa presadil Dominik Novák – 1:0. Dukla mohla pridať druhý gól v polovici zápasu. Presilovku však napriek veľkému tlaku využiť nedokázala. Na rade boli následne „barani“, ale Zigovu strelu dokázal špičkou betónu vytesniť Chábera. Navyše, tri minúty pred druhou sirénou, sa puk po Gašaprovičovej akcii odrazil ku Troligovi a ten ponad lapačku upravil na 2:0. „Baranom“ sa kontaktný gól podarilo streliť rýchlo. Už o dva minúty v presilovej hre zblízka nezaváhal Zigo – 2:1.

V poslednej tretine sa čakala zvýšená aktivita na strane Banskej Bystrice, no tá dlho neprichádzala. Naopak, Lukáš Novák mohol v 45. minúte pridať upokojujúci tretí gól „vojakov“. Až dvanásť minút pred koncom začali hostia vyvíjať zvýšený tlak na obranu žlto-červených a tí začali kopiť chyby. Jednu z nich potrestali „barani“ v 50. minúte, keď Lucenius dostal až priveľa priestoru a zblízka nikým neatakovaný nemal problém vyrovnať. Hneď z ďalšej šance mohol Duklu znova poslať do vedenia Švec, ale Bacashihua bol proti. Šesť minút pred koncom Rosandič vyškolil obrancov, ale Hvila z ťažkého uhla nedokázal trafiť priestor bránky. Keď sa už zdalo, že sa zápas dostane do predĺženia, unikol po pravom krídle Hudec a pomedzi chrániče gólmana zabezpečil Trenčínu plný bodový zisk. Ten podčiarkol ešte sedemnásť sekúnd pred koncom technickým gólom L. Novák.

Hlasy po zápase

Ján Kobezda, tréner Trenčína: „Zápas bol viac o taktike ako otvorený hokej. Oba tímy si strážili svoju modrú čiaru. Za stavu 2:2 to pre nás bolo veľmi ťažké, no verili sme až do konca. Hudec pekne zavesil na 3:2. Až na niektoré individuálne chyby sme predviedli dobrý výkon.“

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Videli sme bojovný zápas s nasadením na oboch stranách. Zle sa mi hodnotí zápas, pretože sme znova prehrali. Dotiahli sme dvojgólové manko. V tretej tretine chalani bojovali, za nerozhodnutého stavu sme mali šance na tretí gól, no my sme si chceli prihrať do prázdnej brány. V závere domáci z protiútoku rozhodli. Chalanov chválim za bojovnosť a ochotu. Dnes sme tu mali bojovať.“

HK Dukla Trenčín – HC'05 iClinic Banská Bystrica 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

  • Góly: 26. D. Novák (L. Novák), 37. Troliga (Gašparovič), 58. Hudec, 60 L. Novák. – 38. Zigo (Majdan, Pujacs), 50. Lucenius (Zigo, Majdan)
  • Rozhodovali: J. Konc, Müllner – Junek, Šefčík
  • Vylúčení: 5:3
  • Presilovky: 0:1
  • Oslabenia: 0:0
  • 1050 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM