Správy

Banskobystrický kraj VYZÝVA na bicykle: Stačí málo a ste v hre o ATRAKTÍVNE ceny

Cyklovýzva Hybaj na bajk je vyhlásená už tretí rok a nadväzuje aj na zimnú výzvu Hybaj na bežky, počas ktorej sa zanietení bežkári vydávajú v dvoch stopách krížom krážom Banskobystrickým krajom.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický kraj VYZÝVA na bicykle: Stačí málo a ste v hre o ATRAKTÍVNE ceny
8
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus

V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) odštartovali jesennú cyklovýzvu Hybaj na bajk. Jej cieľom je objavovať jesenné zákutia kraja v sedle bicykla. Pre TASR to uviedla Zuzana Jóbová z krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus, ktorá cyklovýzvu zastrešuje.

Tipy na cyklovýlety

„Takmer 170 tipov na cyklovýlety, zhruba 4 500 kilometrov značených cyklotrás a deväť výhier – to sú hlavné vstupy, ktoré by mali motivovať k vysadnutiu do sedla bicykla. Do výzvy sa pritom môže zapojiť každý uverejnením fotky na sociálnej sieti,“ informovala.

Cyklovýzva Hybaj na bajk je vyhlásená už tretí rok a nadväzuje aj na zimnú výzvu Hybaj na bežky, počas ktorej sa zanietení bežkári vydávajú v dvoch stopách krížom krážom Banskobystrickým krajom. „Cyklovýzva prináša ale omnoho viac príležitostí pre aktívny pobyt v prírode a preskúmanie rôznych častí kraja Za horami, za dolami,“ pripomína Jóbová.

Viac o tom, ako sa do výzvy zapojiť, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Hybaj na bajk
8
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM