Aktualizované Jakub Forgács Správy

Banskobystrický kraj potrápi POĽADOVICA i VIETOR: Vydaných je hneď niekoľko VÝSTRAH

Počasie môže v najbližších hodinách narobiť problémy nielen na cestách. Pred čím všetkých varujú meteorológovia zo SHMÚ?

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický kraj potrápi POĽADOVICA i VIETOR: Vydaných je hneď niekoľko VÝSTRAH
Zdroj: TASR

Horský priechod Donovaly bol pre nepriaznivé počasie v stredu ráno uzavretý pre nákladnú dopravu. Dopravné obmedzenie platí aj na horskom priechode Javorina. Na sociálnej siet o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

„Počasie a s tým spojená situácia na horských priechodoch v Banskobystrickom kraji si vyžiadala v čase od 9.50 hod. obmedzenie na horskom priechode Javorina v úseku medzi Muráňom a Červenou Skalou. Úsek je teda aktuálne uzavretý pre nákladnú dopravu nad desať metrov. Naďalej platí rovnaké obmedzenie aj na horskom priechode Donovaly,“ priblížila polícia.

Bude sa šmýkať

Vo všetkých okresoch Banskobystrického kraja sa ojedinele očakáva tvorba poľadovice. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojej webovej stránke.

Výstraha 1. stupňa pred poľadovicou je vydaná na utorok do 9.00 až 17.00 hod.

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra – rôzne typy vedenia..). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozorňujú meteorológovia.

Problémy so snehom

Pozor si však treba dávať aj na snehové jazyky a záveje, ktoré sa podľa SHMÚ ojedinele budú tvoriť na cestách v okresoch Banská Bystrica a Brezno. „Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádzajú meteorológovia.

Výstraha 1. stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi je vydaná od utorka 20.00 hod. do piatka 6.00 hod.

Informácie o ďalších výstrahách v Banskobystrickom kraji nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM