Jakub Forgács Správy

Banskobystrický kraj opäť prekvapil: Všetky nové prípady pribudli v jedinom okrese

Na Slovensku odhalili PCR testy 130 ľudí pozitívnych na koronavírus. Iba šesť z nich bolo v Banskobystrickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický kraj opäť prekvapil: Všetky nové prípady pribudli v jedinom okrese
Zdroj: TASR/František Iván

Na Slovensku za nedeľu pribudlo 130 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 443 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Je to 1,07 % z 12 176 ukončených RT-PCR vyšetrení a 0,20 % z 221 340 anti­génnych testov. V pondelok o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na svojej facebookovej stránke.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 1 115 253 za predchádzajúci deň pribudlo 14 039 zaočko­vaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 508 681 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 1 046 ľudí. Nie je to konečný údaj, dáta nabiehajú postupne,“ upresnil rezort.

Iba v jednom okrese

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa MZ SR v Košickom kraji (45), nasleduje Bratislavský (38), Prešovský (29), Žilinský (8), Banskobystrický (6), Nitriansky (4), Trenčiansky (-) a Trnavský (-). "Je medzi nimi 68 mužov a 62 žien. " upresnil rezort.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe uviedlo, že nové prípady v kraji pribudli iba v okrese Banská Bystrica, kde PCR testy odhalili šiestich pozitívnych.

Nulu nových prípadov tak majú okresy Banská Štiavnica, Brezno, Detva, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtáš, Zvolen, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

Ďalšie aktuálne správy

Pacientov ubudlo

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 1 327 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 1 206 ľudí. „Na JIS je 129 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 193 osôb,“ upresnil rezort.

„Počet potvrdených úmrtí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 41 osôb,“ dodalo MZ SR so slovami, že celkový počet úmrtí „na Covid“ je 11 807 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 292.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery očkovacieho autobusu, ktorý predstavil Banskobystrický samosprávny kraj!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

V OBRAZOCH: V Banskobystrickom kraji pomôže očkovací autobus
13
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM