Marcel Mojžiš Krimi

Banskobystrickú sudkyňu oslobodili spod obžaloby

Banskobystrickú sudkyňu Miriam S. a jej expriateľa, podľa obžaloby v úplatkárskej kauze, Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku oslobodil. Špeciálny prokurátor sa voči verdiktu odvolal, čiže kauzou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR. Podľa súdu neb

„Som rada, že sudca zobral odvahu a vyhlásil takýto verdikt. Podľa jeho rozsudku ako dozorujúci prokurátor, tak aj vyšetrovateľ voči mne konali nezákonne,“ povedala sudkyňa Miriam S. Tá bola obžalovaná spolu so svojím expriateľom Viktorom G. z korupcie. Za úplatok vo forme zateplenia domu vraj v roku 2004 sľúbili istej stavebnej firme z Krupiny ďalšie zákazky v Banskej Bystrici. Hlavným svedkom v prípade je konateľ spomínanej firmy.

Obžaloba na sudkyňu Krajského súdu v Banskej Bystrici je na súde od septembra 2009. Obvinených stíhajú na slobode za štyri trestné činy, medzi nimi za prijímanie úplatku a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Sudkyňa tvrdí, že prípad je vykonštruovaný a polícia manipulovala s telefonickými odpočúvaniami.

V minulosti a v súčasnosti ŠTS a predtým bývalý Špeciálny súd v Pezinku riešil prípady štyroch sudcov obžalovaných z korupcie. Len jeden z rozsudkov je zatiaľ právoplatný.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM