Michal Majer Krimi

Banskobystrickí policajti objasnili sériu krádeží

Banskobystrická polícia už od januára prijala viacero trestných oznámení od občanov, ktorých rodinné domy alebo iný majetok boli terčom pre páchateľov krádeží. Polícii sa nakoniec podarilo zistiť, že túto rozsiahlu majetkovú trestnú činnosť majú na s

„28-ročnému Martinovi vzniesol vyšetrovateľ obvinenie z trestných činov krádeže, porušovania domovej slobody a tiež poškodzovania cudzej veci. Tento mladý muž sa dopustil až 19 skutkov krádeží vlámaním,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková. Podľa doposiaľ získaných informácií sa ôsmich skutkov nedopustil sám. Prevažne pri krádežiach vlámaním do rodinných domov či rekreačných chát sa spolupodieľali aj 24-ročný Jaroslav a 23-ročný Matej. Aj títo dvaja muži už čelia obvineniu z trestných činov krádeží, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci.

Tejto trestnej činnosti sa obvinení dopúšťali v meste Banská Bystrica a v okolitých obciach či chatových oblastiach. „Okrem krádeží vlámaním do rodinných domov a rekreačných chát sme v tejto súvislosti zaznamenali tiež krádeže vlámaním do motorových vozidiel,“ dodala Vašková. Škody, ktoré majiteľom vznikli boli vyčíslené na viac ako 48-tisíc eur. Všetci traja obvinení sú v súčasnosti umiestnení v cele predbežného zadržania a zo strany vyšetrovateľa bol podaný návrh na ich vzatie do vyšetrovacej väzby.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM