Jakub Forgács Správy

Naši plavci hviezdili na majstrovstvách SR: Získali 14 medailí, z toho 12 zlatých!

Plavci KTV UMB nadviazali na minuloročné úspechy na MS „Masters“ v talianskom Riccione. Na majstrovstvách Slovenska v Žiline sa naplno predviedli v konkurencii 66 klubov z Česka, Maďarska, Poľska, Ukrajiny a Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Naši plavci hviezdili na majstrovstvách SR: Získali 14 medailí, z toho 12 zlatých!
Zdroj: Dnes24.sk

V Žilina sa uskutočnil už 2. ročník súťaže „O pohár mesta Žilina“. Štvorica plavcov z Banskej Bystrice získala vo všetkých svojich individuálnych štartoch cenné kovy. Spolu vybojovali 12 zlatých a 2 strieborné medaily.

Cenné kovy v každej disciplíne

Natália Kodajová (35), bývalá slovenská olympionička z Atlanty 1996, vyhrala v kategórii 35 – 39 ročných všetky 50 – metrové disciplíny (voľný spôsob, motýlik a prsia). V disciplíne 50 metrov motýlik uspela aj v absolútnom bodovom „OPEN“ hodnotení všetkých vekových kategórií a pridala tak aj cenný „bronzový“ OPEN kov.

Medzi mužmi v kategórii 35 – 39 ročných reprezentovali UMB až traja plavci. Dušan Argaláš (37) obhájil titul majstra Slovenska a získal zlato vo svojich hlavných disciplínach na 200 a 400 metrov voľný spôsob. Zlato pridal aj v disciplíne 100 metrov motýlik a striebro na 20 metrov polohové preteky. Porazil ho Ján Čamaj (35), ktorý ukázal svoju neprekonateľnosť v disciplínach 50 a 100 metrov znak. Zlato získal aj v disciplíne na 100 metrov voľný spôsob.

Poraziť ho dokázal ďalší plavec UMB, ktorý sa v Žiline predstavil, Marcel Janočko (37), a to v disciplíne 50 metrov voľným spôsobom. Okrem zlata v tejto disciplíne pridal ešte jedno víťazstvo v disciplíne 50 metrov motýlik.

Patrili medzi najlepších

V absolútnom „OPEN“ hodnotení, po prepočtoch koeficientmi veku, zaostali muži UMB Banská Bystrica len tesne za medailovými pozíciami. Štvrté miesto sa ušlo Dušanovi Argalášovi (400 metrov voľný spôsob) a Jánovi Čamajovi (50 metrov znak). Obidvaja v celkovom bodovom hodnotení figurovali na cenných 5. miestach v disciplínach 200 metrov voľný spôsob (Argaláš) a 100 metrov znak (Čamaj).

Najbližšie veľké preteky čakajú plavcov UMB na májových medzinárodných majstrovstvách Českej republiky v plávaní Masters v Jihlave (17. – 18.5.2013). Aj tu by radi urobili dobré meno banskobystrickému plávaniu a udržať si tak výkonnosť až do prípadnej účasti na budúcoročných 15. Majstrovstvách sveta v kanadskom Montreale.

Text a foto: Milan Záborský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM