Jakub Forgács Kultúra

Podpora kvalitnej kultúry v meste: Bystričania, takto môžete pomôcť aj vy...

Záhrada - Centrum nezávislej kultúry spustila verejnú zbierku na rekonštrukciu budovy kultúrneho centra. Podporiť ju môžete do 24. marca 2014.

Ilustračný obrázok k článku Podpora kvalitnej kultúry v meste: Bystričania, takto môžete pomôcť aj vy...
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ľudia môžu oživiť Záhradu

„Ministerstvo vnútra SR svojím rozhodnutím oficiálne povolilo konanie verejnej zbierky za účelom revitalizácie záhradného parku a rekonštrukcie objektu bývalých dielní na kultúrne centrum v blízkosti centra mesta Banská Bystrica,“ povedala projektová manažérka Záhrady – CNK Kristína Chmelíková:

„Po dvojročnej snahe o dokončenie rekonštrukcie a argumentovaní o potrebe takýchto aktivít pre rozvoj kultúry v meste, sa pracovný tím Záhrady CNK rozhodol obrátiť na širokú verejnosť so žiadosťou o podporu prostredníctvom verejnej zbierky,“ pokračovala Chmelíková.

Centrum kultúry v centre mesta

Prispieť môžete na účet v banke, ale aj do uzavretých a označených pokladničiek na viacerých verejných miestach v Banskej Bystrici. Vyúčtovanie verejnej zbierky predloží nezisková organizácia ministerstvu vnútra najneskôr do 23. apríla 2014.

V Beniczkého pasáži na Námestí SNP organizuje nezisková organizácia Záhrada – CNK od roku 2010 projekt kultúrneho centra s celoročnou dramaturgiou. Cieľom je revitalizácia záhrady a rekonštrukcia budovy, aby sa tak vytvorili priestory pre prezentáciu a tvorbu moderného umenia. Záhrada je tiež atraktívnym priestorom na trávenie voľného času širokej verejnosti a stretávanie sa rôznych komunít.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM