Jakub Forgács Správy

Banskobystrická plavecká 24-hodinovka opäť NEBUDE: Mesto však pripravilo náhradu

Populárne športové podujatie sa tento rok podobne ako vlani, kvôli nepriaznivej pandemickej situácii neuskutoční. Bystričania si však budú môcť aspoň zasúťažiť.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrická plavecká 24-hodinovka opäť NEBUDE: Mesto však pripravilo náhradu
Zdroj: TASR

V meste pod Urpínom sa pred 27 rokmi medzi vianočnými a novoročnými sviatkami uskutočnila prvá plavecká 24-hodinovka. Obľúbené športové podujatie, ktoré má každoročnú tradíciu, doteraz pritiahlo na krytú plaváreň takmer 25-tisíc ľudí. Pandémia koronavírusu už druhý rok po sebe neumožňuje organizovať toto čoraz populárnejšie podujatie. Samospráva preto pripravila ako náhradu súťažný kvíz. Informoval o tom Miroslav Strelec z Kancelárie primátora.

Už 2. stopka

Obdobie po Vianociach je v meste pod Urpínom už viac ako dve dekády spojené s Banskobystrickou plaveckou 24-hodinovkou. Obyvatelia a návštevníci Banskej Bystrice môžu počas plaveckého maratónu bezplatne navštíviť plaváreň na Štiavničkách. Populárne športové podujatie sa tento rok podobne ako vlani, kvôli nepriaznivej pandemickej situácii neuskutoční.

„Podujatie patrí k najobľúbenejším športovým akciám, ktoré sa konajú v našom meste tesne po vianočných sviatkoch. Mrzí ma, že už druhýkrát po sebe sa pre pandémiu neuskutoční. Verím, že o to viac si plavecký maratón užijeme spolu na budúci rok,“ povedal primátor Ján Nosko. Cieľom plaveckej 24-hodinovky je motivovať obyvateľov, aby urobili niečo pre svoje zdravie a hlavne si zašportovali.

Odmeny pri najlepších

Podobne ako minulý rok, mesto aj teraz pre Banskobystričanky a Banskobystričanov pripravilo súťažný kvíz, v ktorom si obyvatelia a milovníci plávania môžu preveriť svoje vedomosti a vyhrať zaujímavé vecné ceny. Pripravené sú pre troch súťažiacich, ktorí správne odpovedia na najviac otázok.

„Do kvízu je možné zapojiť sa prostredníctvom odkazu, ktorý samospráva zverejnila na webe mesta a na sociálnych sieťach. Odpovede je potrebné poslať najneskôr do 31. decembra tohto roka. Vyhodnotenie sa uskutoční 5. januára 2022, výhercov budeme telefonicky kontaktovať,“ doplnila Dana Cibuľková, vedúca Oddelenia športu Mestského úradu v Banskej Bystrici.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z minulých ročníkov Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zábery z bystrickej plaveckej 24-hodinovky
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM