Oliver Buza Basketbal

Banská Bystrica húževnato odolávala, no nakoniec padla

V 9.kole basketbalovej extraligy privítali Spišiaci v tradične zaplnenej hale Banskobystričanov a od domácich sa nič iné ako výhra nečakalo.

Ilustračný obrázok k článku Banská Bystrica húževnato odolávala, no nakoniec padla
Foto: Jozef Kožár

Tá nakoniec prišla, ale za Hornádom sa rodila veľmi ťažko. Novovešťania pritom do zápasu vstúpili dobre. Rýchlo si získali mierny náskok, no hostia sa ukázali ako mimoriadne húževnatý súper a každý pokus domácich o bodový odstup výbornou oblúkovou streľbou zlikvidovali. Aj preto sa šlo do kabín za stavu 42 : 40. Basketbalový boj pokračoval aj po prestávke, obe mužstvá sa bodovo strážili, nedovolili tomu druhému výraznejší náskok a bolo jasné, že komu sa to podarí bude v zápase triumfovať. A na konci tretej desaťminútovky sa to podarilo Spišiakom. Osud zápasu zobralo do rúk spišskonovoveské americké duo Acker – Burke, ktoré vzornou spoluprácou dokázalo zlomiť defenzívny val hostí a získalo na konci tretej štvrtiny Spišiakom rozhodujúci desaťbodový náskok. A hoci sa hostia v poslednej časti ešte snažili na domácich bodovo dotiahnuť, tí si už výhru skúsene ustrážili a nepríjemných hostí napokon zdolali 95 : 86.

Vlado Hovaňák (Sp.Nová Ves) : ” Keďže som posledné svoje sezóny odohral v Bystrici mal pre mňa zápas špecifickú príchuť. Priznávam, že som bol v úvode trošku nervózny, potom to však opadlo. Dnes sme podali zodpovedný kolektívny výkon a teší ma, že sme vyhrali. V závere to zobrali do rúk naše americké posily, zahrali to veľmi dobre. Prvý polčas však z našej strany nebol dobrý, hrali sme taký profesorský basketbal, hluché miesta sme mali hlavne v obrane. Potom sa to však zlepšilo, zrýchlili sme hru a som rád, že sme v tomto ťažkom extraligovom zápase získali cenné víťazstvo.”

Basketbal – extraliga mužov – 9. kolo

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – ŠKP Banská Bystrica 95:86 (18:17, 24:23, 30:24, 23:22) Najviac bodov: Acker 23, Burke 19, Mandič 15 – Dorazil 19, Smajlagič 16, Jankovič 13 TH: 40/35 – 26/18, fauly: 22 – 25, trojky: 4 – 8, rozhodovali: Gabara, T. Lukáč a Fuska, 1000 divákov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM