Michal Majer Rôzne

Baník má v pláne aj čistky na mestskom úrade

S blížiacimi sa komunálnymi voľbami, ktoré budú na celom Slovensku prebiehať v sobotu 27. novembra, dnes oficiálne potvrdil svoju kandidatúru na post primátora Banskej Bystrice aj Martin Baník z SDKÚ-DS. Podporiť ho prišiel predseda spomínanej strany

„Je najvyšší čas, aby Banská Bystrica dostala zodpovedného primátora a my ho vieme ponúknuť. Človeka, ktorý tomuto mestu vtlačí svoju osobitú pečať, ale nie kvôli vlastnej prestíži, ale kvôli mestu samotnému. Som rád, že sa k tomuto kroku napokon odhodlal,“ zneli úvodné slová Mikuláša Dzurindu na dnešnej tlačovej konferencii. Podporiť ho však okrem vlastnej strany prišli aj členovia strany Sloboda a Solidarita, Konzervatívni demokrati Slovenska a Občianska konzervatívna strana. „Rozhodovali sme sa medzi dvoma kandidátmi na post primátora, pánom Baníkom a pánom Gogolom. S oboma sme za zavretými dverami rokovali približne dve hodiny, no napokon sme sa rozhodli pre Martina Baníka, pretože on vie, o čom rozpráva. Má takisto potrebné skúsenosti a môže si bez problémov sadnúť do kresla primátora hneď po zvolení. V prípade nejakého prehrešku sa bude zodpovedať svojej politickej strane, čo u nezávislého kandidáta neprichádza do úvahy a v neposlednom rade je to kandidát pravicový,“ vymenoval dôvody prečo sa rozhodla strana SaS podporiť Baníka namiesto Gogolu jeden z jej členov, Radovan Sloboda.

„Ideme do nepohody, zlého počasia, no nejako to musíme zvládnuť,“ začal so svojím príhovorom smerom k novinárom samotný kandidát Martin Baník, ktorého predvolebný program obsahuje až osem bodov. Medzi hlavné patrí konsolidácia mestského rozpočtu, vykonanie finančného auditu hospodárenia mesta a oprava zlých či mestu škodiacich rozhodnutí. „Tých rozhodnutí bolo viacero. Spomeniem napríklad úver vo výške 10 miliónov eur na PPP projekt či ďalší dvojmiliónový úver, ktorý bol nedávno odsúhlasený mestským zastupiteľstvom. Takisto bude potrebné urobiť aj niektoré personálne rozhodnutia na magistráte, prepustiť ľudí vo vedúcich funkciách či tých, ktorí poberajú výsluhové dôchodky,“ zneli tvrdé slová pravicového kandidáta o čistkách na mestskom úrade v prípade jeho zvolenia. Svoj prejav ukončil slovami prezidenta Spojených štátov amerických Baracka Obamu, ktoré sú podľa neho v tomto období najvýstižnejšie: //„Žijeme v ťažkých časoch, ale strach nás neodradí.“ // Vo svojej predvolebnej kampani sa bude Martin Baník zameriavať najmä na osobný kontakt s voličmi, s ktorými sa bude pravidelne stretávať pri „okrúhlom stole“. Kampaň za približne 30 tisíc eur bude financovať z vlastných zdrojov, ale aj vďaka podpore svojej politickej strany a priateľov, ktorí za jeho kandidatúrou stoja. Baník takisto nevylúčil, že by v prípade zvolenia lepšieho kandidáta napokon zo súboja o primátorské kreslo ustúpil.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM