Monika Obrtalová Rôzne

Bábkové divadlo na Rázcestí v Čechách

V pondelok 10. októbra sa Bábkové divadlo na Rázcestí zúčastní hosťovania na 8. ročníku festivalu Čekání na Václava 2011 v Hradci Králové. Na festivale sa bude prezentovať dramatizáciou poviedky Franza Kafku Premena, v režijnom spracovaní Mariána Pec

8. ročník festivalu s podtitulom Festival veľkých a malých divadiel odštartoval divadelný kolotoč predstavení už 28. septembra, slávnostným zahájením výstavy obrazov Vojtěcha Horálka a inscenáciou Felixa Mitterera Moje strašidlo, v podaní Činoherního klubu Praha. Mesačný maratón predstavení divadiel z Českej republiky a Slovenska ukončí 28. októbra Divadlo Járy Cimrmana, Praha inscenáciou Zdeněka Svěráka a Ladislava Smoljaka Švestka.

Banskobystrická Premena, ktorá mala premiéru 10. decembra 2010 pri príležitosti 50. výročia založenia divadla, už hosťovala na siedmom ročníku festivalu slovenských divadiel Dotyky a spojenia 2011 v Martine. Ako veľmi úspešná inscenácia sa Premena zapísala nielen prostredníctvom priaznivých ohlasov publika, ale aj ocenením DOSKY 2011, ktoré v kategórii Objav sezóny 2011, získal herec Tomáš Mischura za stvárnenie hlavnej postavy inscenácie Gregora Samsu.

Bábkové divadlo na Rázcestí navštívi po festivale Čekání na Václava ďalšie tri medzinárodné festivaly. V priebehu novembra sa zúčastní festivalu Olsztyniski tydzien teatrów lalkowych ANIMA v Olstyne (PL) s inscenáciou pre deti Josef Čapek Psíček a mačička, festivalu Lalka też czlowiek vo Varšave (PL) s inscenáciou B. S. Timrava a E. M. Šoltésová Variácie lásky a festivalu Malta v Poznani (PL), kde uvedie inscenáciu pre najmenších O víle menšej ako makové zrnko.

Zdroj a foto: BDNR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM