Kultúra

Bábkarská Bystrica TOUR 2018 spojí kraj bábkovým divadlom. Preštudujte si PROGRAM

Predstavenia pre detské a dospelé publikum, scénické diela viac než 100 umelcov a umelkýň, zaujímavé sprievodné a paradivadelné aktivity, a to nie je všetko. Pozrite si kompletný program!

Ilustračný obrázok k článku Bábkarská Bystrica TOUR 2018 spojí kraj bábkovým divadlom. Preštudujte si PROGRAM
6
Galéria
Zdroj: Bábkarská Bystrica

Od piatka 5. do utorka 9. októbra sa v Banskej Bystrici a šiestich ďalších obciach Banskobystrického kraja uskutoční 21. ročník najväčšieho festivalu bábkového divadla na Slovensku. Bábkarská Bystrica TOUR 2018 ponúka predstavenia pre detské a dospelé publikum, scénické diela viac než 100 umelcov a umelkýň, zaujímavé sprievodné a paradivadelné aktivity, platformu pre rodiny s deťmi v Divadelnom šapite a iné inšpirácie bábkodivadelné­ho sveta.

Od roku 2010 sa festival delí na dva impulzy. Program pre detských divákov a diváčky je združený pod názvom Prvý impulz (5. – 7. októbra) a prináša predstavenia a akcie pre deti rôznych vekových kategórií, od batoliat po teenagerov a teenagerky. Následne pokračuje Druhý impulz (8. a 9. októbra), ktorý sa venuje bábkovému, objektovému a pohybovému divadlu pre dospelých.

Špeciálny impulz tvorí línia TOUR, ktorá od r. 2016 prináša medzinárodné bábkodivadelné produkcie na vidiek Banskobystrického kraja. Tento rok pôjde o predstavenia v šiestich obciach mimo Banskej Bystrice: Hornom Tisovníku, Zemianskom Vrbovku, Pohronskom Bukovci, Ladomerskej Vieske, Hriňovej a Hrochoti.

V rámci hlavného programu festival uvedie 22 predstavení v podaní 19 súborov z 9 krajín sveta – Slovenska, Česka, Poľska, Nemecka, Talianska, Holandska, Francúzska, Bieloruska a Brazílie. Hostia z Brazílie a Bieloruska vôbec po prvýkrát v histórii festivalu pricestujú do Banskej Bystrice.

Podrobný program Bábkarskej Bystrice nájdete v priloženej fotogalérii. Celú tlačovú správu nájdete tu: Bábkarská Bystrica TOUR 2018.

Program podujatia Bábkarská Bystrica TOUR 2018
6
Galéria
Zdroj: Bábkarská Bystrica

Pozrite si tiež videopozvánky jednotlivých súborov, ktoré uvidíte na tohtoročnom Bábkarská Bystrica TOUR 2018:

Divadlo Loutek Ostrava

La Mue/tte

GRUPO SOBREVENTO, SAO PAULO, BRAZÍLIA

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM