Mário Hanzel Rôzne

Autobus FC Barcelona v uliciach Brezna!

Nechápavé pohľady, rýchle fotenie mobilmi a množstvo zvedavých otázok. To všetko vyvolala návšteva zaujímavej atrakcie, ktorá v predvianočnom období zavítala na pár hodín do susedného Brezna.

FC Barcelona je celosvetovo známy pojem. Ako pre futbalových fanúšikov, tak aj športových laikov. Messi a spol. sú v súčasnosti skrátka v kurze a kam sa pohnú, tam pútajú pozornosť veľkého davu ľudí. Nemalý rozruch narobil v Brezne autobus pomaľovaný symbolmi slávneho klubu, v ktorom sa ešte pred pár mesiacmi prevážali najväčšie hviezdy Barcelony! „Autobusu na Slovensko pomohla trochu náhoda, no dôležité bolo aj to, že sme v danom čase plánovali nákup nejakého luxusnejšieho autobusu. Keď sme sa dopočuli o možnosti získať autobus slávneho klubu, začali sme tento „vlak“ naháňať a naháňali sme ho až kým nezastavil u nás,“ popísal trochu obrazne príchod barcelonského autobusu na Slovensko jeho nový prevádzkovateľ Marek Lešičko. Autobus tak prekvapujúco získala banskoštiavnická spoločnosť, ktorá ho v súčasnosti prenajíma v podobe autokaru. Sadnúť si na miesta, kde sedeli najväčšie hviezdy svetového futbalu, si tak môže naozaj ktokoľvek.

Ide o vskutku atraktívny kúsok prešpikovaný naozajstným luxusom. Autobus poskytuje celej posádke s vodičom nadštandardný komfort. Samozrejmosťou sú kožené sedačky doplnené polohovateľnými opierkami nôh, stolíky s držiakmi na nápoje, sklopnými opierkami na ruky, samonavíjacími bezpečnostnými pásmi alebo na mieru upravená toaleta. Odpočinok tiež spríjemnia luxusné ležadlá, hrací stôl, jedáleň a salón v klubových farbách so stolíkom v zadnej časti autobusu. V autobuse nechýbajú ani vymoženosti ako napríklad zásobník na 10 CD, 2 DVD, 6 monitorov, pripojenie do siete s internetom a navigácia. Obdiv, údiv a samozrejme aj nemalú dávku prekvapenia bolo vidieť na tvárach obyvateľov či návštevníkov Brezna, ktorí vzácny kúsok fotili „o stošesť“. Niektorí si dokonca pozreli nezvyčajnú atrakciu aj zvnútra. Brezno bolo vôbec prvým mestom na Slovensku, ktoré mohlo privítať autobus slávneho veľkoklubu. Udialo sa to dokonca ešte pred oficiálnym slovenským krstom vzácneho vozidla, ktorý sa uskutoční v sobotu 18. decembra 2010 v Banskej Štiavnici.

Autor: Mário Hanzel

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM