Jakub Forgács Správy

Anna napísala do bystrickej nemocnice: Zdravotníkom adresovala úprimné slová

Skúsenosti pacientov sú rôzne. Kým niektorí na doktorov a sestričky frflú, iní na nich nedajú dopustiť. To je aj prípad pani Anny...

Ilustračný obrázok k článku Anna napísala do bystrickej nemocnice: Zdravotníkom adresovala úprimné slová
4
Galéria

Mnohí ľudia zvyknú kritizovať zdravotníctvo alebo správanie personálu v nemocniciach. Presne opačne to vidí učiteľka Anna z Pliešoviec, ktorá bola hospitalizovaná vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta.

„Hodiny ležiac na posteli si uvedomujem, koľko ľudí musí naplno pracovať, aby bolo o pacientov postarané,“ píše sa v úvode jej správy, ktorú nemocnica zverejnila na svojej facebookovej stránke.

Slová vďaky a obdivu

„Dovoľte mi, aby som touto cestou odovzdala z celého srdce úprimné poďakovanie a vyjadrila veľký obdiv všetkým lekárom, zdravotníkom a ostatným za profesionalitu, nasadenie pri práci v neľahkých podmienkach súčasného zdravotníctva a krásny ľudský prístup,“ pokračuje v príspevku.

Všetkým zároveň zaželala veľa zdravia, radosti z práce, pokoja v rodine a doplnia, že verí, že čoskoro aj reálneho spoločenského ohodnotenia.

„Pandémia priniesla mladým aj starým nové nepoznané situácie. Väčšina popustila uzdu fantázie, vyhrnuli rukávy a našli si bez problémov svoje užitočné miesto,“ píše v správe.

„Aj v školách nastali nevídané aktivity, zmeny a hlavne pribudlo veľa práce s technikou. Obdivujem učiteľov, ktorí hodiny pripravujú materiály na vyučovanie a ďalšie hodiny potom opravujú, komentujú a konzultujú odovzdané úlohy. Mne pandémia pripravila iný výcvik,“ poznamenala pani Anna.

Od vyučovania na nemocničnú posteľ

„Korona vládne svetom a zdravotníctvo bojuje v neľahkých podmienkach. Ale pozor – ostatné choroby – tie chronické alebo akútne nevymizli. A tak každodenne tisícky pacientov bojujú o svoje zdravie a život,“ píše učiteľka.

„Ja som sa od vyučovania cez počítač dostala na nemocničnú posteľ do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici,“ poznamenala so slovami, že najprv bola na neurochirurgickom oddelení a teraz je pacientkou hematologického oddelenia.

„Po náročnej operácii pozerám pokorne do hadičky infúzie a sledujem, ako mi do tela prúdi chemoterapia, aby zrevitalizovala boľavé telo,“ dodala pani Anna.

Na správu reagovala aj nemocnica, ktorá úprimne pacientke želá zlepšenie zdravotného stavu a poďakovala za krásne a povzbudivé slová.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrická Rooseveltova nemocnica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM