Monika Obrtalová Hokej

Ani na tretí pokus Barani doma nevyhrali

Vo štvrťfinálovej sérii medzi Banskou Bystricou a Zvolenom domáce prostredie výhodou nie je. Platí to aj po poslednom zápase pod Urpínom, keď hráči spod Pustého hradu oplatili Bystričanom poslednú prehru na nájazdy rovnakou mincou. Pred šiestym zápas

HC'05 B. Bystrica – HKM Zvolen 1:2 sn (0:0, 0:0, 1:1, – 0:0, 0:1)

Góly: 59. Hlinka (Lažo, Kútny) – 54. Čierny, rozh. sam. nájazd Baláž

Rozhodcovia Baluška, Grečko – Tvrdoň, Orolin vylúčení 1:6, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 3430 divákov. Stav série 2:3.

Už v piatom štvrťfinále si v derby mohli navzájom na seba obe mužstvá ťažko niečo nové vymyslieť, aj preto po dvoch tretinách svietili na ukazovateli skóre dve nuly. Na ľade sa hráči pretláčali, získavali centimetre, aby vzápätí stratili metre. Z pozornej defenzívy vystreľovali do protiútokov a z nich sa aj zrodili najväčšie dve šance. V 12. min zblízka domáci Kútny prestrelil bránku a v 25. Barinka sa sám rútil na bránku Šimonoviča, neprekonal ho a Kubkova záchranárska páka mohla vzápätí skončiť aj vlastným gólom. Bystričania prestrieľali súpera, viackrát sa pokúšali o šťastie, no čisté možnosti po hokejových kombináciách si nevypracovali. Na oboch stranách nepriestrelní brankári si vcelku vždy poľahky poradili so strelami, v 3. min Cuník delovkou trafil rameno Škrečka, Hvilova strela zaktivizovala zasa pri dorážke Tománka, zo zvolenskej strany sa v prvej tretine dvakrát blysol pri nádejných pokusoch M. Jurík.

V druhej tretine sa netrpezlivo čakalo na nejaký gól, no ani nemal poriadne z čoho padnúť. V 33. min v presilovke nádejne atakoval bránku domácich Pucher, Juraškova bomba do masky Šimonoviča mala tiež dobrý smer. Zvolenský brankár Škrečko sa najviac zapotil pri situácii, keď bol puk už za ním a v bránkovisku mu ho pomohol odstreliť do bezpečia obranca Bokroš. Aktívni Hvila štípal Zvolenčanov ako robotná včela, škoda len, že so strelami, ktoré si nenašli cestu do siete.

Hlad po góloch vyvrcholil v tretej tretine. V 44. min si šiel za šesť hráčov na ľade sadnúť na trestnú lavicu L. Jurík a ponúkol domácim hrať ďalšiu presilovku v zápase. Po Cebákovej prihrávke v nej Hudec napálil do Škrečka, ktorému možno zostala na tele z delovky aj modrina. Derby sa s pribúdajúcimi minútami a neschopnosťou strelcov na oboch stranách nasmerovalo na predĺženie, až prišla 54. minúta a Čierneho neveľmi prudká, no trochu tečovaná zázračná strela od modrej, ktorá skončila pod žŕdkou prekvapeného Šimonoviča. V 57. min dostali domáci do vienka piatu možnosť v presilovke, síce z nej neskórovali, no vzápätí Lažo forhendom od modrej vystrelil a Hlinka tečom 1:39 min pred koncom vyrovnal.

V predĺžení sa zrodila len jedna šanca, Tománek pri prieniku namieril vedľa, dobrú možnosť mal aj Lažo, Škrečko ho však vychytal. Presne 61 pred koncom oslabil svoje mužstvo Pucher a pri hre štyroch na troch domáci nič nevymysleli. Rozhodli samostatné nájazdy a dva góly Zvolenčanov, Baláža a Škvaridla.

Zdroj: TASR

Ani na tretí pokus Barani doma nevyhrali
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM