Jaroslav Dodok Správy

Raňajky Gogolu a bystrických podnikateľov: Stretli sa s Americkou obchodnou komorou

Po septembrovom stretnutí sa predstavitelia Americkej obchodnej komory na Slovensku stretli v Banskej Bystrici opäť. Dňa 20. novembra t. r. pripravili v spolupráci s mestom Banská Bystrica pracovné raňajky na tému: Využite silu nízko nákladových benefitov, je to účinnejšie ako zvyšovanie mzdy.

Ilustračný obrázok k článku Raňajky Gogolu a bystrických podnikateľov: Stretli sa s Americkou obchodnou komorou
Foto: Jaroslav Dodok

V Cikkerovej sieni radnice diskutovali pozvaní hostia na témy týkajúce sa ochrany príjmu zamestnanca spoločnosti či zamestnaneckej asistenčnej služby. Mária Seková z Univerzity Mateja Bela hovorila o trendoch v sociálnej politike v čase krízy.

Pracovné raňajky otvoril primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola a zdôraznil systematickú snahu samosprávy spolupracovať s Americkou obchodnou komorou (AmCham), s cieľom zriadiť zastúpenie AmCham aj v našom meste.

Výkonný riaditeľ AmCham Slovakia Jake Slagers predstavil organizáciu, ktorá funguje na Slovensku už osemnásť rokov a združuje tristo členov. Sú medzi nimi firmy z oblasti informačných technológií, realít, bankového sektoru, ale aj súkromné osoby a neziskové organizácie. Podľa neho je sila AmCham Slovakia v tom, že všetci jej členovia hovoria jedným hlasom a obhajujú záujmy biznisu.

Medzi pozvanými hosťami pracovných raňajok nechýbali zástupcovia firiem a podnikateľských subjektov z Banskej Bystrice a predstavitelia finančného sektoru. Prišiel aj primátor Dolného Kubína ako predstaviteľ jedného zo stredoslovenských miest, ktoré sme oslovili v súvislosti so spoluprácou na presadzovaní snahy etablovať regionálne zastúpenie AmCham Slovakia práve v meste pod Urpínom, konštatoval primátor Peter Gogola.

Na pozvanie Americkej obchodnej komory bude primátor prezentovať Banskú Bystricu na blížiacom sa podujatí Košice/Prešov Invest 2012 a predstaví investičné možnosti v meste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM