Monika Obrtalová Rôzne

Aký osud čaká bývalé kino Hviezda?

Schátraná budova bývalého kina Hviezda je hanbou ulice Skuteckého už niekoľko rokov. Opadaná omietka, porozbíjané okná, vylomené dvere, haldy odpadkov a dočasný úkryt pre bezdomovcov. Aj taká je realita bystrického kina, ktoré kedysi slúžilo verejnos

Ešte začiatkom roka 2008 mal na mieste bývalého kina Hviezda stáť polyfunkčný objekt s bytmi, obchodmi a kanceláriami. Investor plánoval vybudovať tri objekty, ktoré by boli vzájomné prepojené podnožou. Prvé dva boli určené pre obchod a administratívu, tretí pre bývanie. Problém však bol s výškou daných objektov. „Investor chcel budovu postaviť až do úrovne ríms okolitých objektov. Jedna z budov mala mať šesť nadzemných podlaží a to územný plán mesta nedovoľoval,“ povedal na adresu pôvodného projektu Pavol Vaník z Oddelenia výstavby a regionálneho rozvoja mesta Banská Bystrica. „V súčasnom projekte má mať polyfunkčný objekt len štyri nadzemné podlažia a voči tomu nemá magistrát zatiaľ žiadne námietky,“ pokračuje Vaník.

Najnovší projekt polyfunkčného objektu takisto počíta s administratívnou, obchodnou a obytnou časťou. „V dvoch podzemných podlažiach by malo byť viac ako 250 parkovacích miest a v štyroch nadzemných podlažiach 17 bytov. Ostatný priestor bude vyhradený pre obchody a kancelárske priestory,“ povedal bližšie o projekte Stanislav Ferianc zo Stavebného úradu mesta Banská Bystrica. V súčasnosti požiadal nový investor o vydanie územného rozhodnutia, za ktorým budú nasledovať ďalšie dôležité dokumenty potrebné na realizáciu stavby. Ak by však všetko prebehlo podľa plánu, s výstavbou objektu by sa mohlo začať už budúci rok.

moo

Kino Hviezda
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM