Jakub Forgács Správy

Aktuálny SERVIS pre bežkárov: Ktoré trate pri Bystrici sú ešte zjazdné?

Plánujete víkend na bežkách? Napriek tomu, že pod Urpínom už sneh nenájdete, v okolí sa stále nájde pár bežkárskych tratí.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálny SERVIS pre bežkárov: Ktoré trate pri Bystrici sú ešte zjazdné?
3
Galéria

Záhradnícke a rekreačné služby mesta Banská Bystrica (ZAaRES) na svojej facebookovej stránke zverejnil piatkový servis pre bežkárov. „Ochladenie v tomto týždni udržalo niektoré trate ešte v prevádzke. Po novom snehu z minulého týždňa však už niet ani stopy a úseky tratí, ktoré boli predtým nezjazdné, sú také aj teraz,“ uvádza ZAaRES.

„V Kremnických vrchoch plánujeme v noci na sobotu upraviť ešte trate Králiky – Skalka a Králiky – Hostinec. Dnes popoludní bude obhliadka Králickej zvážnice a podľa toho sa rozhodne, či sa na hrebeň dostane aj náš ratrak, alebo nám pomôžu stroje zo Skalky. O všetkom budeme informovať. Zjazdná bude aj Kordícka zvážnica, no náš ratrak sa tam už nedostane,“ pokračuje ZAaRES s tým, že zrejme ju upraví partia OZ Kordícky Hrebenák.

„Na Šachtičkách je opäť množstvo úsekov bez snehu a tak sa tieto trate už upravovať nepodarí,“ píše sa na stránke s tým, že z opačnej strany od Donovalov však dnes obecný ratrak upravil okruhy za Poliankou, okruh okolo Hrubého vrchu a otáčal sa v lokalite Na Kráme.

„Pripomíname, že od Chaty nad Tajovom smerom na Tichú prebieha na prvom kilometri ťažba dreva,“ dodáva ZAaRES:

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Aktuálne zábery z bežkárskych tratí
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM