Jakub Forgács Správy

Aktuálne správy z Banskobystrického kraja: Nové prípady koronavírusu majú 4 okresy

PCR testami boli odhalené desiatky pozitívnych ľudí na Slovensku. Aká je situácia v Banskobystrickom kraji?

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne správy z Banskobystrického kraja: Nové prípady koronavírusu majú 4 okresy
Zdroj: TASR/František Iván

Na Slovensku za stredu pribudlo 36 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 27 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Včera bolo ukončených 4 208 RT-PCR vyšetrení a 29 839 antigénnych testov. Na svojej facebookovej stránke o tom vo štvrtok informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 1 978 168 za predchádzajúci deň pribudlo 6 277 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 1 420 954 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 17 987 ľudí,“ upresnil rezort.

V 4 okresoch kraja

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa MZ SR v Košickom kraji ( 8 ), nasleduje Žilinský kraj (7), Banskobystrický (4), Bratislavský (4), Prešovský (4), Trenčiansky (4), Trnavský (4) a Nitriansky (1). „Je medzi nimi 17 mužov a 19 žien,“ píše sa na stránke.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe uviedlo, že nové prípady v kraji pribudli v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota, Zvolen a Žiar nad Hronom (po 1).

Nulu nových prípadov PCR pozitívnych tak majú okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Detva, Krupina, Poltár, Revúca, Veľký Krtíš a Žarnovica.

Ďalšie aktuálne správy

Obetí nepribudlo

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 233 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 153 ľudí. „Na JIS je 17 pacientov a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 13 osôb,“ upresnil rezort.

„Počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 nevzrástol,“ dodalo MZ SR so slovami, že celkový počet úmrtí „na Covid“ je 12 502 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 450.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

V OBRAZOCH: Politici v Banskobystrickom kraji vyzvali ľudí, aby sa dali očkovať
3
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM