Správy

Aktuálne INFO z Donovál a Šturca: Vodiči sa musia pripraviť na obmedzenia

Horské priechody Donovaly a Šturec sú pre sneženie naďalej uzatvorené pre nákladnú dopravu nad desať metrov dĺžky.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne INFO z Donovál a Šturca: Vodiči sa musia pripraviť na obmedzenia
15
Galéria
Zdroj: TASR

Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných komunikácií, horských priechodov a ciest na Slovensku sú momentálne zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, miestami je na ňom čerstvý kašovitý až utlačený sneh.

Horské priechody Donovaly a Šturec sú však pre sneženie naďalej uzatvorené pre nákladnú dopravu nad desať metrov dĺžky. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Cestári upozorňujú na silné sneženie v okrese Martin, kde je dohľadnosť obmedzená na 100 metrov. Snehové jazyky sa vytvárajú na cestách v oblasti Turčianskych Teplíc, ceste I/66 Besník a v obvode Trstená. Snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 tony sú potrebné na ceste II/558 Stakčín – Ulič, cestách tretej triedy v obvode Stakčín a pre všetku dopravu na ceste II/584 Srdiečko – Bystrá.

Pre vozidlá nad desať metrov sú po celú zimnú sezónu uzavreté horské priechody Fačkov (úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom), Veľké Pole (cesta II/512 Oslany – Cerová), Šútovce (cesta III/1774). Horský priechod Skýcov (II/511) je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony. Cesty II/549 v úseku Úhorná – Úhornianske sedlo – Krásnohorské Podhradie, v úseku Hrabušická Píla – Stratená (križovatka ciest I/67 a III/3227) a Herlianske sedlo (II/576) sú uzavreté pre všetku dopravu. Cesty sú v zime neudržiavané.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Zábery vyčíňania Perinbaby na bystrických cestách
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM