Jakub Forgács Správy

Aktualizované INFO od hygienikov: TIETO vodné plochy v Banskobystrickom kraji dostali zelenú

Nebaví vás plávanie na kúpalisku a radšej sa vyberiete do prírody? Vieme, kde všade sa môžete ísť čľapkať bez obáv.

Ilustračný obrázok k článku Aktualizované INFO od hygienikov: TIETO vodné plochy v Banskobystrickom kraji dostali zelenú
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V 31. týždni (ku dňu 5.8.2021) Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) naďalej vykonávali štátny zdravotný dozor na vybraných prevádzkovaných umelých a prírodných kúpaliskách, pričom realizovali aj kontrolné odbery vzoriek vody na kúpanie. RÚVZ pokračovali aj v monitorovaní kvality vody na kúpanie na vybraných prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou a bez prevádzkovateľa, o čom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) informoval na svojom webe. Ako dopadli kontroly v Banskobystric­kom kraji?

ÚVZ SR informoval, že vyhovujúca kvalita vody na kúpanie bola v prírodných kúpaliskách s organizovanou rekreáciou Teplý vrch – Pláž ORMET, Teplý vrch – Pláž Drieňok a Zelená voda – Kurinec.

Zelenú od hygienikov dostali aj nasledovné prírodné vodné plochy s neorganizovanou rekreáciou: Počúvadlianske jazero, Veľké Kolpašské jazero, Veľké Richňavské jazero, Vindšachtské jazero, Dolno Hodrušské jazero, Plážové kúpalisko – jazero v Banskej Bystrici, Krpáčovo – jazero, Belianske jazero, Klinger, Evičkino jazero, Kopanice a Tajch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

FOTO: Najobľúbenejšie štiavnické tajchy počas letných dní
31
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM